Πέμπτη 29 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
ΤΖΙΜ ΤΖΑΡΜΟΥΣ
Τσακισμένα λουλούδια

Αχ, αυτοί οι μικροαστοί! Τι μάστιγα, αλήθεια! Εσωστρεφείς και εγωιστές κάνουν τα αδύνατα δυνατά να γίνουν δυστυχισμένοι! Ολος ο κόσμος, γι' αυτούς, είναι μόνον όσα βλέπει το ελαττωματικό μάτι τους και όλα όσα συλλαμβάνει η λειψή συνείδησή τους. Μπλεγμένοι, λοιπόν, μέσα σε αυτό το κοινωνικό και προσωπικό αδιέξοδο, προσποιούνται τους γελαστούς, ενώ πλαντάζουν στο κλάμα. Καταναλώνουν τη ζωή τους στα ασήμαντα και στα μηδαμινά και φτιάχνουν το κοινωνικό και προσωπικό τους αύριο, χειρότερο από το σήμερα! Και μπλέκονται! Και σαπίζουν!

Ο Τζιμ Τζάρμους, με την τελευταία του ταινία, αυτά τα «Τσακισμένα Λουλούδια», τους μικροαστούς, προσπαθεί να εξερευνήσει! Και το κάνει με έναν εκνευριστικά χαλαρό κινηματογραφικά τρόπο! Σα να ομολογεί, πως και ο ίδιος είναι μέρος του προβλήματος! Αφού, σε καμία στιγμή δε θυμώνει. Σε καμία στιγμή δεν μπήγει το μαχαίρι βαθιά. Σχεδόν, δείχνει να τους κατανοεί. Για να μην πω, πως τους δικαιολογεί κιόλας!

Ο πενηντάρης Ντον, για ακόμα μια φορά μένει μόνος. Αλλη μια γυναίκα βαρέθηκε τη συμβίωση μαζί του. Πάνω στο χωρισμό, την ώρα που απλώνει τα πόδια του να «χαλαρώσει» και να απολαύσει τη μοναξιά του, λαβαίνει ένα γράμμα. «Κάποια» από τις περασμένες τού γράφει, πως έχει μαζί του ένα παιδί. Ο Ντον, περισσότερο από βαρεμάρα και μετά από πολλές αναστολές, αποφασίζει να «ψάξει». Αυτό το «ψάξιμο» στέκεται η αφορμή, για να κάνει ένα ταξίδι προς τα πίσω. Ενα οδοιπορικό στο παρελθόν του.

Ανταμώνει τέσσερα ερείπια, όμοια με τον ίδιον! Και να έμεινε μαζί τους, πάλι στον ίδιον παρονομαστή θα βρισκόταν. Και που χώρισε, πάλι το ίδιο! Το μόνο κέρδος, απ' αυτό το ταξίδι, είναι πως, τελικά (τώρα, πια), του αρέσει η ιδέα να έχει ένα παιδί! Αδιόρθωτος μικροαστός ο κ. Ντον.

Με τον Τζιμ Τζάρμους γίνεσαι άνθρωπος των άκρων! Ή σου αρέσει ή δε σου αρέσει. Και στις δυο περιπτώσεις, πρέπει να δεχτούμε, εξασκεί μια γοητεία! Είναι τρυφερός και ολιγόλογος. Η ταινία του, «Τσακισμένα Λουλούδια», που βραβεύτηκε στις φετινές Κάννες, υποστηρίζεται από θαυμάσιους και γνωστούς ηθοποιούς.

Παίζουν: Μπιλ Μάρεϊ, Τζέσκα Λανγκ, Σάρον Στόουν, Ζιλί Ντελμπί, Φράνσις Κόνροϊ, Τζέφρι Ράιτ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μητέρα Καισαριανή(2010-10-31 00:00:00.0)
Ο νεκρός(2007-07-26 00:00:00.0)
Μυστηριώδες τρένο(2007-04-15 00:00:00.0)
Ενα χελιδόνι στον ...παράδεισο(2005-01-06 00:00:00.0)
Πέρα από τον παράδεισο(2004-03-27 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(1998-06-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ