Σάββατο 24 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
Πληθαίνουν οι κινητοποιήσεις

Από την Τρίτη οι εργαζόμενοι της χωματερής των Ανω Λιοσίων θα απέχουν επ' αόριστον από τις εργασίες τους μέχρι να σταματήσει η μεταφορά της λυματολάσπης εκεί

Οι νέοι της Πετρούπολης βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της κινητοποίησης

Eurokinissi

Οι νέοι της Πετρούπολης βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της κινητοποίησης
Πληθαίνουν μέρα με τη μέρα οι κινητοποιήσεις κατοίκων και εργαζομένων για την απομάκρυνση της χωματερής των Ανω Λιοσίων, με κύριο μέτωπο την αδιέξοδη πολιτική στη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Εκτός λοιπόν από την κεντρική συγκέντρωση στις 3 του Οκτώβρη έξω από τη χωματερή των Ανω Λιοσίων που διοργανώνει και προετοιμάζει η Διαδημοτική Επιτροπή για την απομάκρυνση της χωματερής, οι κάτοικοι Περιστερίου και Πετρούπολης χτες και προχτές αντίστοιχα προχώρησαν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Ταυτόχρονα, στο «χορό» των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι της χωματερής, οι οποίοι αποφάσισαν στην προχτεσινή Γενική τους Συνέλευση να απέχουν επ' αόριστον από την ερχόμενη Τρίτη από τις εργασίες τους μέχρι να σταματήσει η μεταφορά της λυματολάσπης εκεί και να απομακρυνθούν οι τεράστιοι τόνοι που έχουν συσσωρευτεί.

Σημειώνεται ότι οι δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ στο χώρο της χωματερής θέλουν να περιορίσουν την κινητοποίηση μόνο στη λυματολάσπη. Σε αυτά τα πλαίσια αρνούνται κατηγορηματικά την οποιαδήποτε διεύρυνση των διεκδικήσεων και του αγώνα των εργαζομένων που προβάλλουν οι ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο χώρο και συγκεκριμένα την οριστική απομάκρυνση του ΧΥΤΑ από τα Ανω Λιόσια, τη θέσπιση βαρέων και ανθυγιεινών και σταμάτημα κάθε προσπάθειας ιδιωτικοποίησης του ΕΣΔΚΝΑ.

Χτες το πρωί εκατοντάδες κάτοικοι της Πετρούπολης και κυρίως μαθητές έκαναν δυναμική συγκέντρωση στο δημαρχείο της πόλης και στη συνέχεια πορεία με συνθήματα και πανό, που κατέληξε στην οδό Θηβών στο ύψος του Ιλίου. Εκεί προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου για περίπου μισή ώρα. Τη σκυτάλη είχαν πάρει από τους κατοίκους της Κηπούπολης του Περιστερίου, που μία μέρα πριν είχαν κάνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Δέγλερη. Τη συγκέντρωση είχε διοργανώσει η Επιτροπή Αγώνα που έχει συγκροτηθεί συντονίζοντας τη δράση της στο πλευρό της Διαδημοτικής Επιτροπής.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ