Σάββατο 24 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκδηλώσεις αντιστασιακών

Ο πρωτοπόρος μαχητής του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ Νίκος Πολυκράτης - καπετάν Νικήτας θα τιμηθεί στην Πάτρα, σε εκδήλωση που διοργανώνουν από κοινού το Παράρτημα Πάτρας της ΠΕΑΕΑ, ο Παμμικρασιατικός Σύλλογος και ο Σύλλογος Φίλων και Απογόνων της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, αύριο Κυριακή 25 Σεπτέμβρη, στην πλατεία Ελευθερίας, στις 7 μ.μ., με αφορμή τη συμπλήρωση 56 χρόνων από το θάνατό του. Θα πραγματοποιηθούν και τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του ήρωα, τον οποίο φιλοτέχνησε ο γλύπτης Στάθης Λεοντής.

  • Η Νομαρχιακή Επιτροπή της ΠΕΑΕΑ Κεφαλονιάς - Ιθάκης καλεί τους αντιστασιακούς, τους συγγενείς των θυμάτων και τους φίλους της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης να παραστούν στην εκδήλωση τιμής και μνήμης, που διοργανώνει αύριο Κυριακή 25 Σεπτέμβρη, στις 10.30 π.μ., στο μνημείο των εκτελεσθέντων αγωνιστών από τους Γερμανούς στις 16-7-44 στη θέση «Βιναριές» και στη συνέχεια στο Δημοτικό Νεκροταφείο «Δράπανου» στο μνημείο των 104 εκτελεσθέντων πατριωτών την περίοδο 1948 - 49 από τις Φυλακές Αργοστολίου.
  • Εκδήλωση τιμής για το Τάγμα Μηχανικού Ολύμπου του ΕΛΑΣ, που έδρασε στην Κοιλάδα των Τεμπών, το διάστημα της φασιστικής κατοχής 1942 - 1944, διοργανώνουν αύριο Κυριακή, 25 Σεπτέμβρη, τα Παραρτήματα Λάρισας της ΠΕΑΕΑ και της ΠΕΕΠΠ. Η εκδήλωση θα γίνει στις 11 π.μ., στην Αγία Παρασκευή, στα Τέμπη. (Λεωφορεία θα αναχωρήσουν από την πλατεία Εβραίων, στη Λάρισα, στις 9 π.μ. και από Αμπελώνα στις 8.30 π.μ.)
  • Τα Παραρτήματα Κέρκυρας της ΠΕΑΕΑ και του Πανελλήνιου Συλλόγου Απογόνων και Φίλων της ΕΑ και του ΔΣΕ, σε συνεργασία με την Επιτροπή Ειρήνης και τη Νεανική Δράση για την Ειρήνη διοργανώνουν, αύριο Κυριακή 25/9, εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους 118 εκτελεσμένους της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, που στην πλειοψηφία τους ήταν νέα παιδιά και έπεσαν στο Λαζαρέτο την περίοδο 1947 - 1949.
  • Το Παράρτημα ΠΕΑΕΑ Λακωνίας και οι συγγενείς των θυμάτων, αύριο Κυριακή 25/9 και ώρα 11.30 π.μ., διοργανώνουν εκδήλωση - μνημόσυνο στην Τρύπη Λακωνίας για να τιμήσουν τους 55 εκτελεσμένους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ.
  • Τα Παραρτήματα Νέας Σμύρνης και Δάφνης της ΠΕΑΕΑ και του Συλλόγου Απογόνων και Φίλων της ΕΑ και του ΔΣΕ, αύριο Κυριακή 25/9 και ώρα 6 μ.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Φάρου), διοργανώνουν εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους 114 αγωνιστές -πατριώτες που εκτελέστηκαν στις 9 Αυγούστου 1944 από τους Γερμανούς κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ