Πέμπτη 1 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΕΑ ΚΙΟΣ
Επιμένει στο πογκρόμ ο δήμαρχος

Ο δήμαρχος της Ν.Κίου κατηγορεί τους Τσιγγάνους για ...ανεξέλεγκτη δραστηριότητα στην περιοχή. Οι τελευταίοι όμως φωνάζουν οτι και αυτοί είναι Ελληνες πολίτες
Ο δήμαρχος της Ν.Κίου κατηγορεί τους Τσιγγάνους για ...ανεξέλεγκτη δραστηριότητα στην περιοχή. Οι τελευταίοι όμως φωνάζουν οτι και αυτοί είναι Ελληνες πολίτες
«Είναι μοναδική ευκαιρία για το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και τα Σώματα Ασφαλείας να εφαρμόσουν, επιτέλους, μια πολιτική, που θα έχει να κάνει με την εμπέδωση της τάξης. Και αφορά όλους μας. Εμείς δε ζητήσαμε επιλεκτική μεταχείριση για κανέναν. Το δικαίωμά μας να κυκλοφορούμε ελεύθεροι δε θα μας το στερήσει κανένας». Η παραπάνω πρόταση ειπώθηκε στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου του δημάρχου Νέας Κίου Γ. Κατριλιώτη, ο οποίος επιμένει στο πογκρόμ κατά των Τσιγγάνων. Στο μεταξύ, όμως, κανείς Τσιγγάνος δεν τολμά να πλησιάσει στην πόλη, διότι ακόμα η δημοτική αρχή εφαρμόζει αυστηρά την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που είχε παρθεί στις 20 Μάη: «Δηλώνουμε ότι δεν επιθυμούμε την παρουσία, διέλευση και παραμονή Τσιγγάνων στο Δήμο μας μέχρι την κατ' αρχήν διευθέτηση του ζητήματος», ανέφερε η απόφαση.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στις ανακοινώσεις των κομμάτων, που, κατά τη γνώμη του, δεν εκφράζουν την τοπική κοινωνία. Το μόνο, όμως, κόμμα που έβγαλε ανακοίνωση, η οποία αναφερόταν ουσιαστικά στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή και καταδίκαζε τις ενέργειες της δημοτικής αρχής σε βάρος των Τσιγγάνων, ήταν το ΚΚΕ. Στη συνέχεια, υποστήριξε ότι «επειδή η τοπική κοινωνία ζει και βιώνει το πρόβλημα, και τα μέλη αυτών των κομμάτων έχουν ο καθένας την προσωπική του άποψη για το ζήτημα. Βέβαια, είναι θέμα των ίδιων και ο τρόπος πάνω στον οποίο θα τοποθετηθούν. Πάντως όπως και να είναι τα δημοσιεύματα δεν έχουν καμιά βάση. Εμείς θα πρέπει να πούμε ότι υπήρξαν και θα πρέπει να πούμε ότι μας βρίσκουν τελείως αντίθετους».

Ο δήμαρχος της Ν. Κίου κατηγόρησε όλους τους άλλους ότι φταίνε για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην πόλη. Την πολιτεία γιατί δεν παίρνει μέτρα, τα ΜΜΕ ότι παρουσίασαν μονόπλευρα τα γεγονότα, ενώ, κατ' αυτόν, ορισμένοι δημοσιογράφοι σε κάποιες περιπτώσεις, λειτούργησαν προβοκατόρικα, αλλά και τους εκπροσώπους των Τσιγγάνων, όπως και όσους «παρουσιάστηκαν αυτόκλητοι υποστηρικτές τους». Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις χιλιάδες λέξεις που βγήκαν από το στόμα του, μόνο μια φορά ειπώθηκαν οι λέξεις «κοινωνική παρέμβαση».

Χαρακτηριστικό του κλίματος που έχει δημιουργηθεί σε βάρος της κοινότητας των Τσιγγάνων που κατοικεί στην Αργολίδα, είναι η επισήμανση που υπάρχει στο δελτίο Τύπου του Δήμου Ν. Κίου. Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Χαιρετίζουμε τις πρόσφατες ομόφωνες αποφάσεις του ΔΣ της ΤΕΔΚ Αργολίδας που χαρακτήρισε το πρόβλημα ως μείζον ζήτημα για ολόκληρο το νόμο, υποστηρίζοντας απόλυτα τις πρωτοβουλίες μας και του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αργολίδας, που και πάλι ομόφωνα αποφάσισε ότι οι κινητοποιήσεις μας εκφράζουν απόλυτα δίκαια αιτήματα και δεν εμπεριέχουν το παραμικρό ίχνος ρατσισμού».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παρέμβαση για να ζουν οι Ρομά σε ανθρώπινες συνθήκες(2011-06-16 00:00:00.0)
Μεγάλα λόγια - αντιλαϊκή πολιτική...(2010-08-25 00:00:00.0)
Αντίσταση στο ρατσισμό και τον αντικομμουνισμό(2000-06-10 00:00:00.0)
Θα αντισταθούμε(2000-06-06 00:00:00.0)
Ζουν σε άθλιες συνθήκες(1999-01-20 00:00:00.0)
Η πολιτεία υπεύθυνη για τα προβλήματα των Τσιγγάνων(1998-09-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ