Πέμπτη 1 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκδηλώσεις αντιστασιακών
Επέτειοι
  • Ο Δήμος Υμηττού σε συνεργασία με το Τοπικό Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ, διοργανώνουν διήμερο, Σάββατο 3 και Κυριακή 4/6/2000, εκδηλώσεων προς τιμήν της μνήμης των τριών ΕΠΟΝιτών, Δημήτρη Αυγέρη, Θάνου Κιοκμενίδη και Κώστα Φωλτόπουλου, ηρώων του «Κάστρου Υμηττού», που τον Απρίλη του 1944 έπεσαν πολεμώντας του χιτλερικούς κατακτητές. Το Πρόγραμμα των εκδηλώσεων ανοίγει το Σάββατο 5.30 μμ με αγώνα δρόμου και κορυφώνεται την Κυριακή στις 10 πμ με συγκέντρωση μπροστά στο δημαρχείο για το ξεκίνημα πορείας προς το «Κάστρο», όπου και θα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

- Την Κυριακή 4-6-2000, πραγματοποιούνται οι ακόλουθες εκδηλώσεις Παραρτημάτων ΠΕΑΕΑ:

  • Νέας Σμύρνης στις 6.30 μμ στο χώρο του μνημείου της ΕΑ(πλατεία 9ης Μαΐου '45 - Σκαντζουράκη), εκδήλωση τιμής και μνήμης για όλους τους ηρωικούς Νεοσμυρνιώτες πατριώτες, που έπεσαν στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα 1941-44. Καλούνται όλοι οι αντιστασιακοί μέλη του Παρ/τος καθώς και τα μέλη του Συλλόγου Απογόνων και Φίλων της Εθνικής Αντίστασης να πάρουν μέρος.
  • Ο Δήμος Κορινθίων και οι Αντιστασιακές Οργανώσεις ΠΕΑΕΑ,ΠΟΑΕΑ, ΠΣΑΕΑ του Νομού, γιορτή μνήμης για όλους τους πατριώτες της περιοχής και του Νομού Κορινθίας που εκτελέστηκαν από τα ναζιστικά στρατεύματα, κατά τη διάρκεια της Κατοχής. Η εκδήλωση θα γίνει στις 10.30 πμ στο μνημείο των πεσόντων στου Νέγρη. Πούλμαν δρομολογούν τα Κεντρικά της ΠΕΑΕΑ, που ξεκινά στις 8 πμ από την πλατεία Κάνιγγος. Περισσότερες πληροφορίες στα τηλ: 8234.296 και 8222.952.
  • Ο Δήμος Χαλανδρίου και το Τοπικό Παρ/μα ΠΕΑΕΑ, στις 10πμ, στον Ναό Αγίου Νικολάου Χαλανδρίου (κεντρική πλατεία), μνημόσυνο όλων των πατριωτών Χαλανδριωτών που εκτελέστηκαν ή έπεσαν μαχόμενοι εναντίον του χιτλερικού κατακτητή.
  • Η ΠΕΑΕΑ Μεγάρων σε συνεργασία με τον δ ήμο, στις 11 πμ, τελούν επιμνημόσυνη δέηση για τους 10 πατριώτες που εκτελέστηκαν από τους κατακτητές Γερμανούς στις 17-5-1944 στα Μέγαρα (θέση Ρέμμα Μπύρας), καθώς και για όλους τους Μεγαρίτες αγωνιστές που έπεσαν πολεμώντας σ' ολόκληρη τη χώρα.
  • Σταυρούπολης, Θεσσαλονίκης, καλεί το λαό της πόλης σε τελετή, που θα γίνει στον χώρο του μνημείου της ΕΑ, ώρα 10.30 πμ, στη μνήμη των 101 πατριωτών της περιοχής που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής το 1944.
Συναυλία
  • Ο Πανελλήνιος Πολιτιστικός Σύλλογος Απογόνων και Φίλων της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, τα Παραρτήματα Μεταμόρφωσης, Ν. Φιλαδέλφειας, Ν. Ιωνίας, Ηρακλείου(Αττικής) της ΠΕΑΕΑ, το Σάββατο 3-6-2000, στις 8 μμ, στην αίθουσα «Ηλέκτρα Αποστόλου» του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Ηρακλείου, διοργανώνουν συναυλία - αφιέρωμα στον ποιητή Γιάννη Ρίτσο, με την ορχήστρα και χορωδία του Δήμου Δάφνης, υπό τη διεύθυνση της Παναγιώτας Βασιλοπούλου.

Ποιήματα θα απαγγείλουν: η Τούλα Μωραΐτου και ο ηθοποιός Ορέστης Διβανής.

Εκδρομή

Το Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ Τούμπας, Θεσσαλονίκης, πραγματοποιεί την ετήσια εκδρομή του την Κυριακή 4-6-2000 στο Σπήλαιο Αλιστράτης Σερρών. Η αναχώρηση θα γίνει στις 7.30 πμ από τη στάση Αγίας Βαρβάρας. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 913.889.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ