Πέμπτη 1 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ Γ. ΜΠΑΛΑΦΑ
Απέτυχαν οι μάρτυρες αστυνομικοί να «δέσουν» τις κατηγορίες

Αστυνομικοί ήταν οι πρώτοι μάρτυρες που κατέθεσαν χτες στη δίκη του Γιώργου Μπαλάφα στο Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας για την «υπόθεση Καπανδριτίου». Η σύντροφός του Βασιλική Μίχου δε δικάζεται μαζί του, τελικά, αφού έχει εξαγοράσει την πρωτόδικη 15μηνη ποινή φυλάκισης που της είχε επιβληθεί.

Με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας ο Γ. Μπαλάφας αρνήθηκε τις κατηγορίες της οπλοκατοχής και της κατοχής ναρκωτικών, που του αποδίδονται, τονίζοντας ότι το πρωί, που έφυγε από την αγροικία στο Καπανδρίτι, δεν υπήρχαν εκεί ναρκωτικά. Δέχτηκε μόνο την κατοχή ενός σκάνερ. Ακολούθως εξετάστηκε ως μάρτυρας ο ανθυπαστυνόμος Ιω. Μπάμπος, ο οποίος συμμετείχε στην ομάδα αστυνομικών που την 1-12-92, μια μέρα μετά τη σύλληψη του Γ. Μπαλάφα και παρουσία εισαγγελέα, ερεύνησαν την αγροικία. «Βρήκαμε - ισχυρίστηκε - ένα πιστόλι "Μπράουνινγκ" 9 χιλιοστών, που είχε κλαπεί από το Λιμεναρχείο Ραφήνας, ένα περίστροφο χωρίς ξύλινη λαβή και ένα περίστροφο κατεστραμμένο, δύο αεροβόλα σε συσκευασία, ένα σκάνερ ρυθμισμένο στη συχνότητα της αστυνομίας και μια σακούλα χασίς σε τενεκεδένιο κουτάκι. Αργότερα σε μια αποθήκη βρήκαμε έξι κιλά χασίς σε τέσσερα πλαστικά δοχεία».

Ο υποστράτηγος ε. α. της ΕΛ.ΑΣ. Ν. Κοκκινάκης κατέθεσε στο δικαστήριο ότι είχε πληροφορηθεί από τον Τύπο τις κατηγορίες εναντίον του Γ. Μπαλάφα, για τις οποίες δικάστηκε και αθωώθηκε. «Δεν είχε προκύψει από πουθενά ότι είχε σχέση με ναρκωτικά», πρόσθεσε.

Πρόεδρος: Υπήρχε περίπτωση να πάει η αστυνομία στο σπίτι πριν από τον εισαγγελέα;

Μάρτυρας: Το βρίσκω λίγο απίθανο να έβαλε η αστυνομία αυτά τα πράγματα. Δεν ξέρω αν τα είχε εκεί ο κ. Μπαλάφας ή κάποιος άλλος.

«Δεν υπήρχε πληροφορία, διαπίστωση ή οτιδήποτε άλλο για ανάμειξη του κατηγορουμένου σε ναρκωτικά», ανέφερε στην κατάθεσή του και ο αστυνόμος Ανδρ. Κατσαρός. Ο ίδιος είπε ότι η αστυνομία παρακολουθούσε τον Γ. Μπαλάφα ένα περίπου μήνα πριν τη σύλληψή του και ότι δεν είχε στο διάστημα αυτό διαπιστώσει την είσοδο άλλου ατόμου στο σπίτι. Χαρακτήρισε, επίσης, «βεβιασμένη» την ανακοίνωση του τότε διοικητή Ασφαλείας Νηστικάκη ότι «βρέθηκε το 45άρι της 17Ν» στην αγροικία του Γ. Μπαλάφα.

Ο αστυνόμος Αναστ. Τασιγιώργος ισχυρίστηκε ότι δεν υπήρχε λόγος να πάει κάποιος να βάλει εκεί τα όπλα και τα ναρκωτικά. Δεν μπόρεσε όμως να απαντήσει στην ερώτηση του εισαγγελέα «αν ο Γ. Μπαλάφας εμπορευόταν ναρκωτικά δε θα ήταν παρακινδυνευμένο να έρχεται σε επαφή με αγοραστές, αφού κατεζητείτο;» και στην επισήμανση του προέδρου ότι στη δικογραφία υπάρχει στοιχείο, σύμφωνα με το οποίο ο κατηγορούμενος είχε αναπτύξει δράση κατά των ναρκωτικών. Η δίκη συνεχίζεται αύριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ