Σάββατο 10 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 44
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΕ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΚΚΕ
Αντίσταση στο ρατσισμό και τον αντικομμουνισμό

Σε επαγρύπνηση και απομόνωση όσων υποδαυλίζουν το ρατσισμό και τον αντικομμουνισμό, καλεί το λαό της περιοχής η ΝΕ Αργολίδας του ΚΚΕ. Παραθέτουμε ολόκληρη την ανακοίνωση:

«H Νομαρχιακή Επιτροπή Αργολίδας του ΚΚΕ είχε προειδοποιήσει το λαό ότι η τακτική της αντιμετώπισης των Τσιγγάνων, που εγκαινίασε ο δήμαρχος Ν. Κίου που ανήκει στο ΠΑΣΟΚ και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου που ανήκει στο ΣΥΝ, εγκυμονεί κινδύνους και γενικό αποπροσανατολισμό του λαού από τα προβλήματά του.

Οσα προβλήματα και αν υπάρχουν, που γεννά η αντιλαϊκή πολιτική της ΟΝΕ και του ΠΑΣΟΚ, δε λύνονται με ρατσιστικές ενέργειες, με αντικομμουνισμό και με οργάνωση ομάδων κρούσης σε βάρος των Τσιγγάνων.

Καλούμε για άλλη μια φορά το λαό σε επαγρύπνηση γιατί:

- Τη Δευτέρα, 5 Ιούνη, με ευθύνη του δημάρχου Ν. Κίου και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, είχαμε τραμπουκισμούς σε βάρος όσων διαφωνούσαν με την τακτική του στη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αργολίδας.

- Την Τετάρτη, 7 Ιούνη, με ευθύνη των ίδιων, στη "Γενική Συνέλευση" στη Ν. Κίο είχαμε νέα κλιμάκωση του ρατσισμού και του αντικομμουνισμού.

- Την Πέμπτη, 8 Ιούνη, κάλεσαν τον κόσμο να κατέβει στην πλατεία. Εστειλαν μήνυμα να μην μπει στο χωριό λεωφορείο πολιτικών και κοινωνικών οργανώσεων και προπηλάκισαν την αντιπροσωπεία τους όταν έφευγαν από την πόλη. Τα φασιστοειδή, με φράσεις "το καλύτερο σαπούνι γίνεται από κομμούνι" και "λύστε μας τα χέρια να τους κάψουμε", δημιούργησαν ένα φασιστικό, ρατσιστικό ντελίριο.

Την ίδια νύχτα, ομάδα Τσιγγάνων προπηλάκισε διερχόμενο κάτοικο της Ν. Κίου. Προειδοποιούμε: Τέτοιες ενέργειες και μεθοδεύσεις μπορούν να οδηγήσουν ακόμα και στο να θρηνήσουμε θύματα.

Καλούμε το λαό να μην αποπροσανατολιστεί, να καταδικάσει το ρατσισμό, τις αντιδημοκρατικές μεθόδους και τις απαγορεύσεις από τον δήμαρχο πολιτικών συγκεντρώσεων.

Καλούμε τους Τσιγγάνους να μην επιτρέψουν σε ορισμένους να ακολουθήσουν το δρόμο της αντιδικίας, γιατί είναι καταδικαστέος και έτσι βοηθιέται μόνο ο ρατσισμός και η αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική.

Πλέον κανείς δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από το δάκτυλό του. Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του. Πρώτα και κύρια, τα άλλα κόμματα, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ που δεν έχουν πάρει θέση και ιδίως το ΠΑΣΟΚ, που, και ως κυβέρνηση έχει ιδιαίτερες ευθύνες, αλλά και δικά του στελέχη είναι ο δήμαρχος της Κίου και οι δήμαρχοι των άλλων περιοχών, που γίνεται προσπάθεια να επεκταθούν τα επεισόδια. Η σιωπή είναι συνενοχή. Να πάρουν ξεκάθαρη θέση για το ρατσισμό και τον αντικομμουνισμό η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Καλούμε τους μαζικούς φορείς του νομού, τα εργατικά κέντρα και σωματεία, το νομάρχη και το Νομαρχιακό Συμβούλιο, κάθε άνθρωπο καλής θέλησης, να ορθώσουμε ανάστημα αντίστασης στο ρατσισμό και τον αντικομμουνισμό.

Να διεκδικήσουμε μέτρα στέγασης, εκπαίδευσης, δουλιάς, υγείας και πρόνοιας με όλο το λαό. Μέτρα κοινωνικής ανάπτυξης, κοινωνικής ένταξης και στήριξης των Τσιγγάνων, κάθε μειονοτικής ομάδας, όλων των εργατών και αγροτών που ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης.

Να απορρίψουν σχέδια περί δήθεν ένταξης των Τσιγγάνων που απομονώνουν το ζήτημα της στέγασής τους, που στόχο έχουν τη δημιουργία γκέτο με πολύ χειρότερες συνέπειες. Να γυρίσουν τις πλάτες σε θερμοκέφαλους, που, καθοδηγούμενοι, δημιουργούν επεισόδια σε βάρος, όχι μόνον των Τσιγγάνων, αλλά και σε βάρος άλλων κατοίκων της Ν. Κίου, σήμερα, άλλων δήμων αύριο.

Δε μας πτοούν οι απειλές και ο αντικομμουνισμός. Το ΚΚΕ, τα μέλη και τα στελέχη του, αντιπροσωπεύουν μια λαμπρή ιστορία 80 χρόνων και θα συνεχίσουν να τιμούν τις ηρωικές παραδόσεις του στην πάλη για τα κοινωνικά δικαιώματα και την κοινωνική απελευθέρωση του λαού μας.

Ναύπλιο 9 Ιούνη 2000»


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ