Τρίτη 19 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
Μουσική και όχι μόνο

Ε. Βιτάλη, Ν. Ξύδης
Ε. Βιτάλη, Ν. Ξύδης
Στο Πλατανόδασος του Ρυμνίου, στην Αιανή Κοζάνης, εκεί που ο Αλιάκμονας συναντά τη λίμνη Πολυφύτου, θα πραγματοποιηθούν, για δεύτερη συνεχή χρονιά, οι «Γιορτές των Νερών», που διοργανώνει ο Δήμος Αιανής. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Ζωντανό ρέγγε και ροκ πάρτι με τους One Drop, Κίτρινη Πόλη και Shadow play (21/7). Συναυλία του Μιχάλη Χατζηγιάννη. Μαζί του η Αθηνά Ρούτση που προσθέτει το δικό της ηχόχρωμα στη μαγική βραδιά (22/7). Συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, «νύχτες για ένα γάτο ...και πέντε σειρήνες». Για πρώτη φορά, μετά από 30 χρόνια σημαντικότατης παρουσίας, ο γνωστός ρόκερ «ξεκουράζει» τον ηλεκτρικό του ήχο και με τη συνοδεία φυσικών οργάνων επιχειρεί να δώσει μια διαφορετική διάσταση στα τραγούδια του (23/7). Συναυλία της Ελένης Βιτάλη. Συνοδοιπόρος, ο Νίκος Ξύδης, ο οποίος και υπογράφει στίχο και μουσική στα καινούρια της κομμάτια για τον δίσκο «Ακολούθα τα πουλιά» που πρόσφατα κυκλοφόρησε (24/7). Παράλληλα, με τις συναυλίες, οι «Γιορτές των Νερών» περιλαμβάνουν ακόμη τουρνουά beach volley με ελεύθερη συμμετοχή, φωτογραφικές και εικαστικές εκθέσεις, παζάρι βιολογικών και τοπικών προϊόντων, ξεναγήσεις στους αρχαιολογικούς χώρους και στο Μουσείο, παρατήρηση πουλιών κ.ά.

  • Με το συγκρότημα «Radio Tarifa» από την Ισπανία, ξεκινά σήμερα στη Χερσόνησο Παναγίας στην Παλιά Πόλη της Καβάλας, το Διεθνές Φεστιβάλ «Cosmopolis». Στη μουσική τους, οι ήχοι του φλαμένκο συναντούν τους ρυθμούς του οριεντάλ, με σαφείς αναφορές στη μουσική παράδοση της Ιβηρικής. Ακολουθεί (αύριο) ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της μουσικής της Δυτικής Αφρικής, ο Mory Kante. Οι μουσικές του κόσμου συναντιούνται ξανά στο έθνικ πάρτι, που θα πραγματοποιηθεί στις 21/7, ενώ στις 22/7 φιλοξενείται ένας Ελληνας δεξιοτέχνης του κλαρίνου, ο Γιώργος Μάγκας. Ακολουθεί (23/7) το συγκρότημα «Salsa Celtica» με το πρωτότυπο πάντρεμα της Salsa με την κέλτικη μουσική. Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει ακόμη βραδιές με παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα από τη Γεωργία, την Γκάνα, το Μεξικό, τη Νιγηρία, το Ουζμπεκιστάν, την Τσεχία και την Ελλάδα (Χορευτικός Σύλλογος Μετσόβου). Παράλληλα, θα προβληθούν αξιόλογες ταινίες και ντοκιμαντέρ, ενώ στο χώρο θα λειτουργούν εικαστικές εκθέσεις. Οι μικροί μας φίλοι μπορούν να απολαύσουν θεατρικές παραστάσεις.
  • Στο δασικό χωριό της Καψίτσας, κοντά στην Αμφισσα, θα πραγματοποιηθεί και φέτος το φεστιβάλ «Ηχοι του Δάσους». Συγκεκριμένα, στις 22/7, θα εμφανιστεί ο Νίκος Ζιώγαλας, ενώ στις 23/7 ο Λάκης Παπαδόπουλος και ο Γιάννης Γιοκαρίνης, θα μας ταξιδέψουν με τα τραγούδια τους στα μονοπάτια της σύγχρονης ελληνικής μουσικής. Τους καταξιωμένους μουσικούς θα προλογίσουν τοπικά νεανικά σχήματα («Wild Angels», «Forgotten Realms»). Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν αθλητικές εκδηλώσεις, εκθέσεις φωτογραφίας, μεταμεσονύκτιες προβολές κινηματογραφικών ταινιών, κ.ά.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ