Τετάρτη 22 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ
Στη μάχη για τη διπλή απεργιακή κινητοποίηση

Νεκρώνουν τα γιαπιά στις 24 και 29 Ιούνη, με το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ

Οι οικοδόμοι, με το ταξικό τους πλαίσιο, δηλώνουν «παρών» στην πανελλαδική απεργία στις 24 Ιούνη και την πανοικοδομική απεργιακή κινητοποίηση στις 29 Ιούνη
Οι οικοδόμοι, με το ταξικό τους πλαίσιο, δηλώνουν «παρών» στην πανελλαδική απεργία στις 24 Ιούνη και την πανοικοδομική απεργιακή κινητοποίηση στις 29 Ιούνη
Με αποφασιστικότητα και απαιτητικότητα από τις δυνάμεις τους σε όλη τη χώρα, οι οικοδόμοι δίνουν τη μάχη για τη διπλή απεργιακή κινητοποίηση στις 24 και 29 Ιούνη. Ο κλάδος αποφάσισε τη συμμετοχή του στην πανεργατική απεργία της ερχόμενης Παρασκευής με το πλαίσιο αιτημάτων του ΠΑΜΕ και βγαίνει μπροστά για τη μαζικοποίηση των απεργιακών συγκεντρώσεων του Πανεργατικού Μετώπου που οργανώνονται σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα δίνεται η μάχη και για την επιτυχία της πανοικοδομικής απεργίας που έχει αποφασίσει η ταξική Ομοσπονδία των εργαζομένων για την Τετάρτη 29 Ιούνη.

Σε χτεσινή της ανακοίνωση - κάλεσμα προς τους εργαζόμενους, η Ομοσπονδία των οικοδόμων απαντά στις προσπάθειες της συμβιβασμένης πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ να εκφυλίσει τους εργατικούς αγώνες και τονίζει ότι οι εργαζόμενοι του κλάδου, στο πλευρό όλων των συναδέλφων τους που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, θα αγωνιστούν για να δοθεί με ταξικούς όρους η απεργιακή μάχη της 24 Ιούνη.

«Οι θλιβεροί αρνητές των αγωνιστικών διαθέσεων των εργαζομένων απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι μαζί με τη στήριξη που προσφέρουν στις αντεργατικές μεθοδεύσεις, κάνουν κάθε προσπάθεια για εκφυλισμό των αγώνων, για πισωγύρισμα του εργατικού κινήματος.

Να τους χαλάσουμε τα σχέδια. Η εργατική τάξη έχει τη δυνατότητα να απομονώσει τους παραδομένους συνδικαλιστές, να αποτρέψει κάθε προσπάθεια ακρωτηριασμού του εργατικού κινήματος και τον εγκλωβισμό των εργαζομένων στα γρανάζια της ηττοπάθειας, της συναίνεσης, της υποταγής.

Παίρνουμε την απεργία της 24 Ιούνη στα δικά μας χέρια, τη μετατρέπουμε σε απεργία καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που συμφωνεί και στηρίζει τις βασικές αντεργατικές επιλογές. Καταδίκης των συμβιβασμένων εργοδοτικών και κυβερνητικών συνδικαλιστών, τη φέρνουμε στα μέτρα των δικών μας συμφερόντων. Δίνουμε τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας του κλάδου στις 29 Ιούνη» καταλήγει το κάλεσμα.

Αθήνα

Στην Αθήνα, μέρα με τη μέρα κορυφώνεται η μάχη της διπλής απεργίας με εξορμήσεις, περιοδείες και συγκεντρώσεις στους χώρους δουλιάς. Η απεργιακή συγκέντρωση στις 29 Ιούνη ορίστηκε για τις 10 το πρωί στην πλατεία Κάνιγγος. Εργάτη τον εργάτη, το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ φτάνει καθημερινά σε χιλιάδες χέρια. Το απεργιακό κάλεσμα του Συνδικάτου γραμμένο στις γλώσσες των μεταναστών εργατών γίνεται αντικείμενο συζήτησης, αναδεικνύει την αναγκαιότητα της κοινής δράσης με τους Ελληνες συναδέλφους τους ενάντια στον ίδιο αντίπαλο, το κεφάλαιο και τους πολιτικούς - συνδικαλιστικούς εκφραστές του.

Θεσσαλία

Εντατικά προετοιμάζονται οι ταξικές δυνάμεις των οικοδόμων και στη Θεσσαλία για την επιτυχία της διπλής απεργίας. Στη Λάρισα, συνδικαλιστές του Συνδικάτου Οικοδόμων καθημερινά περιοδεύουν στα γιαπιά για να φτάσει παντού το κάλεσμα συμμετοχής. Χτες περιοδεία πραγματοποίησαν στις παράλιες περιοχές του νομού Λάρισας, όπου αυτό το διάστημα υπάρχει πιο έντονη οικοδομική δραστηριότητα, μοίρασαν την ανακοίνωση - κάλεσμα του Συνδικάτου και είχαν γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο με πολλούς οικοδόμους.

Σύσκεψη στη Λέσβο

Για την καλύτερη προετοιμασία της απεργιακής κινητοποίησης το Συνδικάτο Οικοδόμων Λέσβου οργανώνει γενική συνέλευση την Πέμπτη 23 Ιούνη, στις 7 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο. Στη συνέλευση θα συμμετέχει ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Γιάννης Πάσουλας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ολοι στην απεργιακή μάχη για να πάει στα σκουπίδια το αντεργατικό έκτρωμα!(2021-05-29 00:00:00.0)
Απάντηση με 48ωρη απεργία Τρίτη 28 και Τετάρτη 29 Ιούνη(2011-06-24 00:00:00.0)
«Στο πόδι» για τη διπλή απεργία(2005-06-24 00:00:00.0)
«Παρών» στις 24 και 29 του Ιούνη(2005-06-23 00:00:00.0)
Αποφασιστική μάχη για την επιτυχία της(2005-06-14 00:00:00.0)
Σε θέση μάχης όλες οι δυνάμεις(2005-06-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ