Τετάρτη 22 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
Αγώνας για το δικαίωμα στη δουλιά

Νέα 24ωρη απεργία την Πέμπτη

Με νέες επαναλαμβανόμενες τρίωρες στάσεις εργασίας χτες και σήμερα και με 24ωρη απεργία την Πέμπτη, οι εργαζόμενοι στο Δήμο Χανίων συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στην απομάκρυνση από την εργασία 31 από τους 97 συμβασιούχων στο Δήμο Χανίων.

Το σωματείο καταγγέλλει την προσπάθεια ποινικοποίησης και τρομοκράτησης των εργαζομένων από τη Δημοτική Αρχή. Μάλιστα την προηγούμενη Παρασκευή με συνοπτικές διαδικασίες η Δημοτική Αρχή έσυρε στα δικαστήρια το σωματείο, με το αιτιολογικό ότι πλήττεται το δημόσιο συμφέρον, ζητώντας να βγουν παράνομες και καταχρηστικές οι απεργίες και κινητοποιήσεις που έγιναν την προηγούμενη βδομάδα και με την απαίτηση να απαγορευτούν από το δικαστήριο αντίστοιχες κινητοποιήσεις στο μέλλον.

Τελικά το δικαστήριο αποφάσισε και έβγαλε παράνομες τις απεργίες με το αιτιολογικό ότι θα έπρεπε το σωματείο να έχει ενημερώσει νωρίτερα εγγράφως για τις κινητοποιήσεις.

Το ΚΚΕ

Με ανακοίνωσή της η ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ τονίζει ότι το αίτημα των εργαζομένων για άμεση επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων χωρίς όρους και προϋποθέσεις είναι δίκαιο. «Είναι το αίτημα που ενώνει και δε χωρίζει τους εργαζόμενους με βάση τις εργασιακές τους σχέσεις. Σήμερα είναι απολυμένοι οι 31 συμβασιούχοι του Δήμου Χανίων, χτες ήταν σε άλλο κλάδο, αύριο θα γενικευτεί γιατί είναι χιλιάδες οι εργαζόμενοι στην ίδια κατάσταση (συμβασιούχοι, έκτακτοι, ορισμένου χρόνου, ωρομίσθιοι κτλ.)».

Το ΚΚΕ καταγέλλει την αντεργατική πολιτική που ακολουθεί ο Δήμος Χανίων στο θέμα των συμβασιούχων, υπογραμμίζοντας ότι ακολουθεί πιστά την κυβερνητική πολιτική της ΝΔ και της ΕΕ. «Κάνει το ίδιο που έκανε ο προηγούμενος Δήμαρχος, υλοποιώντας την πολιτική της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της ΕΕ. Κάνει το ίδιο με αυτό που κάνουν σε άλλους δήμους οι δήμαρχοι που στηρίχτηκαν από το ΠΑΣΟΚ ή μαζί με το ΣΥΝ». Καταλήγοντας στην ανακοίνωση, το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα, να γυρίσουν τώρα την πλάτη σε όλους τους παραπάνω. Να μην υποχωρήσουν στις πιέσεις που ασκούνται, να μη συναινέσουν στις προσπάθειες να τους κάνουν συνένοχους σε λύσεις που παρατείνουν ή ανακυκλώνουν το πρόβλημα της ομηρίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ