Τετάρτη 22 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΔΕΔΥ
Απροκάλυπτη υπονόμευση των αγώνων

Με πρωτοστάτες τους συνδικαλιστές του ΣΥΝ, η Εκτελεστική Επιτροπή απέρριψε χτες τις απεργιακές κινητοποιήσεις που πρότεινε η ΤΑΔΗΣΥ

Με πρώτο βιολί την παράταξη του Συνασπισμού (Αυτόνομη Παρέμβαση) στους δημόσιους υπάλληλους, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ απέρριψε χτες την πρόταση της Ταξικής Δημοσιοϋπαλληλικής Συσπείρωσης (ΤΑΔΗΣΥ) για την κήρυξη απεργίας στο δημόσιο στις 24 και 29 Ιούνη, προκειμένου να εκφραστεί ενιαία η απάντηση των εργαζομένων στην αντεργατική επίθεση της κυβέρνησης και του κεφαλαίου και με πλαίσιο τέτοιο που να ανταποκρίνεται στις πραγματικές και σύγχρονες ανάγκες της εργατικής τάξης. ΔΑΚΕ και ΣΥΝ δεν ψήφισαν ούτε καν την πρόταση για 3ωρη στάση εργασίας στις 24 Ιούλη και ζητούσαν οι αποφάσεις για οποιαδήποτε κινητοποίηση να μετατεθούν για τις... 27 Ιούνη, στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ.

Με την παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων πάρθηκε τελικά απόφαση για την κήρυξη τρίωρης στάσης εργασίας (από τις 10 π.μ. έως τις 13) στο Δημόσιο. Για τις 29 Ιούνη, η συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ προτίμησε τη μεσοβέζικη λύση, να στηρίξει την απεργιακή κινητοποίηση που έχουν ήδη εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, καλώντας γενικά σε «διεύρυνση» της απεργιακής κινητοποίησης.

Σε δήλωση που διένειμαν στον Τύπο, ο Δ. Αγκαβανάκης και η Τ. Ευαγγελοπούλου, στελέχη του ΠΑΜΕ και μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, σημειώνουν μεταξύ άλλων για τη χτεσινή συνεδρίαση: «Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ (...) πρότειναν την κήρυξη και από την ΑΔΕΔΥ 24ωρης απεργίας και για τις 24/6/2005 και για τις 29/6/2005, με αιτήματα των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων και ανατροπής των αντιλαϊκών πολιτικών. Μετά την επιμονή των άλλων δυνάμεων, πρωτοστατούσης της παράταξης του ΣΥΝ, στη λογική της απραξίας της ΑΔΕΔΥ, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, θέλοντας να δώσουν στους εργαζόμενους και στο δημόσιο έστω και την ελάχιστη δυνατότητα να εκφράσουν την αντίθεσή τους στους αντεργατικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης, ψήφισαν την κήρυξη της στάσης εργασίας από 10 το πρωί έως στη 1 το μεσημέρι της ερχόμενης Παρασκευής 24/6/2005 που έγινε τελικά και απόφαση της ΑΔΕΔΥ.

Οι ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο δημόσιο μαζί με όλους τους εργαζόμενους, μετά και από αυτή την αποκαλυπτική για τις αντεργατικές προθέσεις, στάση των ηγεσιών των άλλων συνδικαλιστικών δυνάμεων, θα πρωτοστατήσουν ώστε και αυτή η κινητοποίηση να προσανατολιστεί ταξικά, να γίνει καταδίκη της κυβέρνησης, των κομμάτων της Ευρωένωσης και των συνδικαλιστικών ηγεσιών της ευρωυποταγής και της ευρωσυναλλαγής και να συμβάλει σε γενικότερα ταξικά εργατικά μέτωπα αποτελεσματικών αγώνων.

Σ' αυτά τα πλαίσια η μαζική δυναμική παρουσία των δημοσίων υπαλλήλων στις μαχητικές απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στην Αθήνα και στις άλλες πόλεις της χώρας αποτελεί αντικειμενική αναγκαιότητα για ν' ανοίξουν θετικές προοπτικές για όλους τους εργαζόμενους και το συνδικαλιστικό τους κίνημα» καταλήγει η δήλωση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ