Τετάρτη 22 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΥΓΕΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΟΙ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ»
Διεκδικούν επειγόντως προσλήψεις

Κοινή συγκέντρωση αύριο, ώρα 9.00 π.μ. στο νοσοκομείο

Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα απαντήσουν μετωπικά απέναντι στην εντεινόμενη υποβάθμιση της Υγείας και των εργασιακών τους δικαιωμάτων γιατροί, νοσηλευτές, παρασκευαστές, διοικητικοί, τεχνικοί και άλλοι εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός». Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα γίνει αύριο στο χώρο των Επειγόντων του νοσοκομείου, ώρα 9 π.μ.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους το Σωματείο των εργαζομένων και η πενταμελής Επιτροπή ΕΙΝΑΠ του «Ευαγγελισμού» επισημαίνει ότι από τους 427 νοσηλευτές έχει ανακοινωθεί η πρόσληψη μόνο 34, ενώ δεν προβλέπεται καμία πρόσληψη στις κενές θέσεις των 570 παραϊατρικών και διοικητικών και των 80 τεχνικών. Επίσης, παρότι έχουν προκηρυχτεί οι θέσεις 55 επιμελητών γιατρών, εδώ και δύο με τρία χρόνια δεν έχει καλυφθεί καμία, ενώ δεκάδες είναι οι θέσεις των ειδικευόμενων που καλύπτονται με μεγάλη καθυστέρηση. Τα τμήματα υπολειτουργούν και οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να πάρουν ούτε τις κανονικές άδειες του 2004 που χρωστούν στους εργαζόμενους από την Ολυμπιάδα, ούτε και τα ρεπό τους.

Κι ενώ υπάρχουν αυτές οι τρομακτικές ελλείψεις, το υπουργείο Υγείας εκχωρεί σε ιδιωτικά συνεργεία την καθαριότητα τη σίτιση τη φύλαξη και την επισκευή των ανελκυστήρων. Επίσης προσπαθεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα με προσωρινά κλεισίματα κάποιων χειρουργείων ή κλινών μονάδων.

Οι τακτικές των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ενωσης καλλιεργούν το κλίμα για κατάργηση της μονιμότητας σ' όλο το Δημόσιο, υπογραμμίζουν οι εργαζόμενοι και οι γιατροί στην ανακοίνωσή τους και τονίζουν: Οι εργοδότες θέλουν τους εργαζόμενους «λάστιχο» και ανθρωπάκια του αφεντικού που θα παράγουν αξιόλογη φτηνή εργασία. «Γι' αυτό -υπογραμμίζουν- κάνουν ελάχιστες προσλήψεις, επικουρικών, εκτάκτων και stage».

Απέναντι σε όλη αυτή την υποβάθμιση της Υγείας οι εργαζόμενοι και οι γιατροί στον «Ευαγγελισμό» απαιτούν σταθερή και μόνιμη δουλιά για όλους, όχι στον κατακερματισμό των εργασιακών σχέσεων, όχι στο θεσμό της προσωρινής απασχόλησης, μονιμοποίηση όλων των εκτάκτων χωρίς όρους και ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Γιατροί και εργαζόμενοι διεκδικούν κατώτερο μισθό 1.200 ευρώ, αξιοπρεπές ωρομίσθιο υπερωρίας και εφημερίας, με κονδύλια που να καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες, δίκαιη κατανομή υπερωριών στους κλάδους και στα τμήματα. «Ο δρόμος του αγώνα για αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας είναι μονόδρομος», τονίζεται στην ανακοίνωση του σωματείου και των γιατρών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ