Τετάρτη 22 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
24 ΤΟΥ ΙΟΥΝΗ
Με το ΠΑΜΕ, όλοι στην απεργία!

Στις 10 π.μ. στην πλατεία Κάνιγγος η συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων στην Αθήνα

Η αφίσα του ΠΑΜΕ για την απεργία στις 24 του Ιούνη
Η αφίσα του ΠΑΜΕ για την απεργία στις 24 του Ιούνη
Να οργανώσουν μαζί με τους εργαζόμενους την απεργία στις 24 του Ιούνη, να την κάνουν δική τους υπόθεση και να βάλουν τα θεμέλια για την κλιμάκωση του αγώνα. Τη μεγάλη αυτή ευθύνη αναλαμβάνουν οι δυνάμεις του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, σε όλη τη χώρα. Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας ορίστηκε για τις 10 το πρωί στην πλατεία Κάνιγγος. Οι απεργοί της Θεσσαλονίκης συγκεντρώνονται στις 10 π.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου και του Πειραιά στις 10.30 π.μ. στον Ηλεκτρικό Σταθμό (πλατεία Λουδοβίκου).

Στην προκήρυξη που κυκλοφόρησε η Εκτελεστική Γραμματεία ενόψει της απεργίας της Παρασκευής καλεί τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα να αντιπαλέψουν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των δυνάμεων του κεφαλαίου, ματαιώνοντας ταυτόχρονα τα εκφυλιστικά σχέδια και την υπονομευτική προσπάθεια της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Με το σύνθημα:

Ολοι στην 24ωρη απεργία στις 24 του Ιούνη

Ολοι στη συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων στην Αθήνα και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα, η Εκτελεστική Γραμματεία σημειώνει:

Το ΠΑΜΕ απευθύνεται σε κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη, σε κάθε νέο και νέα, στους συνταξιούχους και στους άνεργους:

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ. Να μη χαθεί ούτε λεπτό. Με όλες μας τις δυνάμεις να δυναμώσουμε την οργάνωση της εργατικής τάξης, να αντιπαλέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ, των δυνάμεων του κεφαλαίου. Να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα ανάλογο με το ΟΧΙ των Γάλλων και των Ολλανδών εργατών στα πρόσφατα δημοψηφίσματα! Να δώσουμε τη μάχη της απεργίας στις 24 του Ιούνη ματαιώνοντας τα εκφυλιστικά σχέδια, την υπονομευτική προσπάθεια της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ. Η αντιλαϊκή επίθεση χτυπάει όλα τα δικαιώματα, χτυπάει το σύνολο των εργαζομένων.

Η εφαρμογή του νόμου Ρέππα, που συρρικνώνει τα ασφαλιστικά δικαιώματα των τραπεζοϋπαλλήλων, υπονομεύει το ΙΚΑ και τα ασφαλιστικά δικαιώματα εκατοντάδων χιλιάδων ασφαλισμένων του.

Η κατάπτυστη συμφωνία ανάμεσα στη διοίκηση του ΟΤΕ και στις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ χτυπάει το δικαίωμα στη δουλιά, ανοίγει το δρόμο για την επιβολή μεσαιωνικού εργασιακού καθεστώτος.

Η εφαρμογή του λεγόμενου ανενεργού (απλήρωτου) εργάσιμου χρόνου στο σούπερ μάρκετ «Καρφούρ» δείχνει ότι ο χρόνος εργασίας θα ορίζεται όπως το θέλει ο εργοδότης για να εκμεταλλεύεται την εργατική δύναμη.

Η ΝΔ ετοιμάζεται για τη διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου, για 12-13 ώρες δουλιάς τη μέρα. Προωθεί τη μείωση της τιμής των υπερωριών, την απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, την κατάργηση της Κυριακής αργίας.

Οι μαζικές απολύσεις και η αύξηση της ανεργίας γίνονται εφιάλτης για τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες.

Αυτή η αντεργατική πολιτική της ΝΔ υλοποιεί στρατηγικές επιλογές του κεφαλαίου για να γίνει ακόμα φτηνότερη η εργατική δύναμη, για λογαριασμό της ανταγωνιστικότητας, της κερδοφορίας των επιχειρήσεων.

Οι συνέπειες θα είναι τραγικές για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.

Η ΝΔ έχει σύμμαχο το ΠΑΣΟΚ. Η δημαγωγία του δεν πρέπει, δεν μπορεί να ξεγελάσει τους εργαζόμενους. Στηρίζει τις αντιδραστικές αλλαγές και πιέζει να εφαρμοστούν πιο γρήγορα, κάνοντας τα πάντα για να συναινέσουν οι εργαζόμενοι, να παραδοθούν στις ορέξεις του κεφαλαίου.

Η κατάσταση αυτή απαιτεί μαζική, γενικευμένη κινητοποίηση:

Για καταδίκη των αντιδραστικών αλλαγών, των αναδιαρθρώσεων που προωθεί το καπιταλιστικό σύστημα για να αυξηθούν τα κέρδη και να ισχυροποιηθεί η θέση της πλουτοκρατίας.

Για σφοδρό χτύπημα στην «ανταγωνιστικότητα» και στην «παραγωγικότητα» που αποτελούν εργαλεία της αντιλαϊκής πολιτικής.

Για μαζικό απεγκλωβισμό και απομάκρυνση των λαϊκών δυνάμεων από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Αυτή η στάση θα δώσει δύναμη στον αγώνα μας.

Καμιά εμπιστοσύνη στη ΓΣΕΕ και στην ΑΔΕΔΥ.

Στηρίζουν συστηματικά τη στρατηγική της πλουτοκρατίας. Εχουν εγκληματικές ευθύνες για την καθήλωση των μισθών και των συντάξεων, για τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, για την κατάργηση ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων.

Σήμερα, μπροστά στη λαϊκή δυσαρέσκεια φοβούνται μαζικές εργατικές κινητοποιήσεις, προσπαθούν να μπλοκάρουν και να εκφυλίσουν τους αγώνες. Αυτό κάνουν με την απόφαση για την 24ωρη απεργία στις 24 του Ιούνη.

«Κλαίγονται» για την ανατροπή των δικαιωμάτων των τραπεζοϋπαλλήλων, αλλά αυτοί συμφώνησαν με το νόμο Ρέππα, που είναι η πηγή του κακού.

Απορρίπτουν την πρόταση του ΠΑΜΕ για απεργιακό πρόγραμμα που θα συμβάλει στην κλιμάκωση του αγώνα και ανακοινώνουν απεργία με ελάχιστα χρονικά όρια προετοιμασίας, με πλαίσιο που διευκολύνει το πέρασμα των αντεργατικών μέτρων.

Σ' αυτές τις συνθήκες οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ αναλαμβάνουν μεγάλη ευθύνη. Να οργανώσουν μαζί με τους εργαζόμενους την απεργία στις 24 του Ιούνη, να την κάνουν δική τους υπόθεση και να βάλουν τα θεμέλια για την κλιμάκωση του αγώνα. Παντού, στα εργοστάσια, στις επιχειρήσεις, σε κάθε τόπο δουλιάς να συγκροτηθούν απεργιακές επιτροπές, να δοθεί η μάχη με αποφασιστικότητα. Αυτή την ώρα να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την καθολική συμμετοχή στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. Αυτή είναι η ενωτική απάντηση. Σ' αυτό το δρόμο θ' αναπτυχθεί η κοινή δράση.

24 του Ιούνη 2005.

Μέρα μαζικής καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και του ΣΕΒ. Μέρα μαζικής υποστήριξης και ενίσχυσης του ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ, του ΠΑΜΕ. Μέρα χειραφέτησης για τους εργαζόμενους.

Για να διεκδικήσουμε:

  • Πλήρη-σταθερή εργασία. 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο
  • Ουσιαστική προστασία των ανέργων
  • ΟΧΙ στην απελευθέρωση του ωραρίου
  • Κατώτερο μισθό 1.200 ευρώ - Κατώτερη σύνταξη 960 ευρώ
  • Σύνταξη στα 55 χρόνια για τις γυναίκες, 60 για τους άνδρες
  • Απόσυρση της κυβερνητικής τροπολογίας για το Ασφαλιστικό των τραπεζών. ΟΧΙ στην ένταξη των ειδικών ταμείων στο ΙΚΑ
  • Ακύρωση της κατάπτυστης σύμβασης του ΟΤΕ
  • Αποκλειστικά δημόσια - δωρεάν Υγεία και Παιδεία
  • Κατάργηση της αξιολόγησης που αποτελεί εργαλείο για τη μορφωτική υποβάθμιση και την ενίσχυση των ταξικών φραγμών στην Παιδεία
  • Κατάργηση των αντιασφαλιστικών αντεργατικών νόμων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org