Τετάρτη 25 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ 1914 - 2005
ΕΕΔΥΕ
Συνεχίζουμε με την ίδια δύναμη

Σε πολιτική ομιλία στο Βελιγράδι κατά τη διάρκεια της αμερικανοΝΑΤΟικής εισβολής στη Γιουγκοσλαβία
Σε πολιτική ομιλία στο Βελιγράδι κατά τη διάρκεια της αμερικανοΝΑΤΟικής εισβολής στη Γιουγκοσλαβία
Τη συμβολή του Χ. Φλωράκη στην ανάπτυξη του φιλειρηνικού -αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη. Η ανακοίνωση της ΕΕΔΥΕ έχει ως εξής:

«Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) συμμετέχει στο πένθος του ελληνικού λαού για το θάνατο του Χαρίλαου Φλωράκη.

Δεν είναι μόνο το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας που έχασε τον ιστορικό ηγέτη του, δεν είναι μόνο η αριστερά που έχασε έναν υποδειγματικό αγωνιστή και ικανότατο πολιτικό ηγέτη, αλλά το σύνολο του ελληνικού λαού, που ανεξάρτητα από πολιτική τοποθέτηση, τον εκτιμούσε και τον συμπαθούσε για την πολιτική του σοφία, τον πατριωτισμό του και τον θετικότατο ρόλο του στην πολιτική ζωή της χώρας.

Το φιλειρηνικό κίνημα θα θυμάται με ευγνωμοσύνη την ολόπλευρη υποστήριξη που απολάμβανε από τον Χαρίλαο Φλωράκη και το ΚΚΕ, τόσο κατά την περίοδο που ήταν Γενικός του Γραμματέας όσο και κατά την περίοδο που ήταν Επίτιμος Πρόεδρός του κατά την οποία έγιναν τεράστιες κινητοποιήσεις ενάντια στους δυο πολέμους κατά της Γιουγκοσλαβίας, τον πόλεμο κατά του Αφγανιστάν και τον πόλεμο κατά του Ιράκ.

Με την ίδια δύναμη και συνέπεια θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την ειρήνη, τη δημοκρατία, την εθνική μας κυριαρχία και τη δικαιοσύνη ενάντια στο NATO, τις ΗΠΑ και την ΕΕ, που συμμετέχουν στα εγκλήματα που διαπράττονται κατά των λαών που δεν υποτάσσονται στη Νέα Ιμπεριαλιστική Τάξη».


Απρίλης του '99. Ο Χαρ. Φλωράκης επισκέπτεται την βομβαρδισμένη από τους αμερικανούς βάση του Πάντστεβο στη Γιουγκοσλαβία
Απρίλης του '99. Ο Χαρ. Φλωράκης επισκέπτεται την βομβαρδισμένη από τους αμερικανούς βάση του Πάντστεβο στη Γιουγκοσλαβία

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ