Τετάρτη 25 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 47
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Ο Μπους, ο Καραμανλής και ο... Δημήτρης Χορν

Το κυβερνητικό πανηγύρι συνεχίζεται. Αλλωστε ο «θρίαμβος» του Κ. Καραμανλή στις ΗΠΑ είχε τόση αξία και ουσία, τόση «ποιότητα» και προοπτική, όση και ο «θρίαμβος» της κ. Παπαρίζου.

*

«Ας κρατήσουν οι χοροί», λοιπόν. Η Ελλάδα έγινε «στρατηγικός εταίρος» των Αμερικανών! Δηλαδή της «ανατίθεται ρόλος»! Ομως, αν δεν κάνουμε λάθος, ο κ. Μπους είναι ο εκφραστής μιας τρομοκρατικής πολιτικής που έχει γεμίσει με εστίες φωτιάς την ευρύτερη περιοχή μας. Συνεπώς, όσοι πανηγυρίζουν που ο «πλανητάρχης» τους «ανέθεσε ρόλο», τότε ή θεωρούν μεγάλο προσόν τη συνενοχή τους στα εγκλήματα των Αμερικανών ή είναι απλώς για τα... πανηγύρια.

*

Φυσικά, ούτε η παρούσα κυβέρνηση, ούτε η προηγούμενη του ΠΑΣΟΚ, με την επίσης «σιαμαία» σχέση της με τις ΗΠΑ, ούτε πολύ περισσότερο η τάξη που εκπροσωπούν τα κόμματα του δικομματισμού, έχουν το «ελαφρυντικό» της αφέλειας. Οταν μιλούν για «κοινά συμφέροντα» με τις ΗΠΑ γνωρίζουν πολύ καλά και ποιον υπηρετούν και σε ποια κατεύθυνση. Γι' αυτό και τα επιχειρήματά τους, ώστε να δικαιολογήσουν την ανακήρυξή τους σε «βοηθό σερίφη» του Μπους, αποκαλύπτουν όχι μόνο τον μικροϊμπεριαλιστικό τους οίστρο (αυτός είναι δεδομένος), αλλά και τη χυδαιότητα της πολιτικής που ακολουθούν.

*

Λένε: «Θα προωθήσουμε την πολιτική των ΗΠΑ και θα πάρουμε ανταλλάγματα»...

Αλλά, αλήθεια: Ποιο είναι το «αντάλλαγμα» για την εκπαίδευση αυτών που δολοφονούν άμαχους Ιρακινούς; Ποιο είναι το αντάλλαγμα για την υποστήριξη όσων βασανίζουν ανθρώπους στα Γκουαντανάμο; Ποιο είναι το «αντάλλαγμα» για τη στοίχιση με όσους προκαλούν «επαναστάσεις» επεμβαίνοντας στα εσωτερικά τρίτων χωρών;

*

Υπάρχει μια παλιά ελληνική ταινία, όπου ο Δημήτρης Χορν αναρωτιόταν: Αν υποθέσουμε ότι πατώντας ένα κουμπί θα δολοφονούνταν 1.000 μανδαρίνοι, αλλά εσύ θα κέρδιζες όσα πλούτη δε φαντάστηκες ποτέ, θα το πάταγες το κουμπί;..

Σε αντίθεση με τον Χορν, η ελληνική διπλωματία φαίνεται ότι δεν έχει αναστολή να πατήσει το κουμπί...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ