Τετάρτη 25 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ 1914 - 2005
Εργατικό Κόμμα Ουγγαρίας

Γκιούλα Τούρμερ, Πρόεδρος

«Εμείς, οι Ούγγροι Κομμουνιστές, εκτιμούσαμε και αγαπούσαμε βαθύτατα τον σύντροφο Χαρίλαο Φλωράκη. Αντιπροσώπευε για εμάς έναν αληθινό πατριώτη, που αφιέρωσε όλη τη ζωή του στον αγώνα για την ελευθερία και ευημερία του λαού του. Ηταν ένας ζωντανός θρύλος για πολλές γενιές Ούγγρων Κομμουνιστών.

Ο σύντροφος Χαρίλαος Φλωράκης ήταν ένας κομμουνιστής, μία εξέχουσα προσωπικότητα του παγκόσμιου και ελληνικού κομμουνιστικού αλλά και εργατικού κινήματος. Ηταν ένας διεθνιστής, που πάλεψε με συνέπεια για τη συνεργασία των κομμουνιστών όλου του κόσμου.

Ο σύντροφος Φλωράκης επισκέφτηκε την Ουγγαρία σε πολλές διαφορετικές περιπτώσεις. Είχε αποσπάσει το σεβασμό και τη βαθύτατη εκτίμηση του Γιάνος Καντάρ, πρώην Γενικού Γραμματέα του Εργατικού και Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ουγγαρίας.

Ο σύντροφος Φλωράκης συνέβαλε σημαντικά στην αναγέννηση του κομμουνιστικού κινήματος στην Ουγγαρία μετά την κατάρρευση των σοσιαλιστικών συστημάτων στην Ανατολική Ευρώπη. Μας βοήθησε με τις συμβουλές αλλά και το προσωπικό του κουράγιο.

Θα ζει πάντα, στις καρδιές και το νου μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ