Τετάρτη 25 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ 1914 - 2005
ΚΚ Βραζιλίας

Ρενάτο Ραμπέλο, Πρόεδρος, Ζοζέ Ρεϊνάλντο Καρβάλιο, αντιπρόεδρος, υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων

«Εκ μέρους του Κομμουνιστικού Κόμματος της Βραζιλίας θα θέλαμε να εκφράσουμε την πιο βαθιά μας λύπη για την απώλεια του Επίτιμου Προέδρου του ΚΚΕ, συντρόφου Χαρίλαου Φλωράκη.

Η απώλεια του συντρόφου Χαρίλαου Φλωράκη αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στις τάξεις του ΚΚΕ, καθώς και του παγκόσμιου κομμουνιστικού κινήματος.

Η διαδρομή ως στέλεχος και ηγέτης του ΚΚΕ είναι αξιομνημόνευτη. Από τα πεδία μαχών κατά τη διάρκεια του πολέμου και του εμφυλίου, στον αγώνα για την εργατική τάξη και ενάντια στη δικτατορία. Οπως και από τη θέση του ΓΓ της ΚΕ, από το 1972 έως το 1989, ο σύντροφος Χαρίλαος Φλωράκης ήταν το πιο χαρακτηριστικό εποικοδομητικό παράδειγμα αγώνα, για τις γενιές των κομμουνιστών που έζησαν και πάλεψαν μαζί του, αλλά και τις μελλοντικές γενιές. Αποτίουμε φόρο τιμής σε έναν μεγάλο αγωνιστή και ηγέτη με ευρείες πολιτικές και θεωρητικές απόψεις.

Είμαστε βέβαιοι ότι το θεωρητικό και πρακτικό παράδειγμα αυτού του πολύ μεγάλου Ελληνα Κομμουνιστή θα παραμείνει ολοζώντανο στις τάξεις των στελεχών και της ηγεσίας του ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ