Σάββατο 21 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Εκδήλωση - παρέμβαση στη Μεγαλόπολη

Ολοκληρώνεται το πρόγραμμα των πολύμορφων παρεμβάσεων του ΠΑΜΕ στα πλαίσια του ταξικού γιορτασμού της Πρωτομαγιάς

Εκδήλωση - παρέμβαση για τα ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας, τους οποίους εργοδότες και κυβέρνηση έχουν μετατρέψει σε παγίδες θανάτου για τους εργαζόμενους, διοργανώνει την Τετάρτη, 25 Μάη, στις 6.30 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Μεγαλόπολης, η Γραμματεία Υγιεινής και Ασφάλειας του ΠΑΜΕ. Μετά τη μεγάλη Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα, τον επιτυχημένο 1ο Εργατικό Αγώνα Δρόμου και τις εκδηλώσεις για την Υγιεινή και Ασφάλεια και τη συμβολή της γυναίκας στους ταξικούς εργατικούς αγώνες, η εκδήλωση στη Μεγαλόπολη κλείνει το πρόγραμμα των πολύμορφων κεντρικών παρεμβάσεων που σχεδίασε το ΠΑΜΕ, στα πλαίσια του γιορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ σε μια περιοχή που τα εργοδοτικά εγκλήματα πολλαπλασιάζονται. Κεντρική εισηγήτρια στην εκδήλωση θα είναι η Φλώρα Παπαδέδε, εργαζόμενη στη Διεύθυνση Υγιεινής και Ασφάλειας στη ΔΕΗ και μέλος της Γραμματείας Υγιεινής και Ασφάλειας του ΠΑΜΕ. Στην εκδήλωση θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις από τεχνικούς ασφάλειας και γιατρούς Εργασίας που θα αναδείξουν το ζήτημα των επαγγελματικών ασθενειών, από σωματεία της περιοχής και σωματεία της ΔΕΗ και από εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλους φορείς.

Θα προβληθεί επίσης βίντεο του ΠΑΜΕ σχετικά με τα εργατικά εγκλήματα στους χώρους δουλιάς. Παρέμβαση στην εκδήλωση θα κάνει ο Δήμος Κουμπούρης εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Το πρωί της ίδιας μέρας θα γίνει περιοδεία κλιμακίου του ΠΑΜΕ στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη. Στις 1 το μεσημέρι θα δοθεί συνέντευξη Τύπου σε τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, σχετικά με την πρωτοβουλία της Γραμματείας και την ανάγκη η εργατική τάξη να πάρει την υπόθεση προστασίας της ζωής της στα δικά της χέρια. Να συσπειρωθεί στο ΠΑΜΕ και να οργανώσει τον αγώνα της ενάντια στην εργοδοτική ασυδοσία, που δε διστάζει να θυσιάζει ζωές εργατών στο βωμό του κέρδους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ