Σάββατο 21 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Η ιδιωτικοποίηση θίγει και την ασφάλεια των πτήσεων

Με εκπροσώπους τεχνικών της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» συναντήθηκε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Την κατηγορηματική αντίθεση του ΚΚΕ στην ιδιωτικοποίηση των αερομεταφορών, επανέλαβε για μια ακόμα φορά χτες, η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα, κατά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των τεχνικών της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» (ΟΑ), στα γραφεία του Κόμματος, στον Περισσό.

Για την υποβάθμιση και ιδιωτικοποίηση της Τεχνικής Βάσης της ΟΑ και γενικότερα για την ιδιωτικοποίηση των αερομεταφορών η Αλέκα Παπαρήγα υπογράμμισε ότι για το ΚΚΕ ήταν και είναι καθαρό, ότι δε συνιστά ένα οικονομικό και εργασιακό πρόβλημα μόνο για τους εργαζόμενους σε αυτό το χώρο, αλλά μια μεγάλη απειλή και για την ασφάλεια των πτήσεων στη χώρα μας και στο εξωτερικό.

Την άποψη αυτή ενίσχυσαν και οι εκπρόσωποι της Ενωσης Πτυχιούχων Τεχνικών Αεροπλάνων ΟΑ (ΕΠΤΑΟΑ), οι οποίοι στη διάρκεια της ωριαίας συνάντησης με την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ εξέφρασαν τη γενικότερη ανησυχία των εργαζομένων σε παγκόσμιο επίπεδο για το μέλλον των αερομεταφορών και την ασφάλεια των πτήσεων. Χαρακτηριστικά ανέφεραν ότι «οι ιδιωτικές επιχειρήσεις μας έχουν δείξει ότι το μόνο που μπορούν να παράγουν, είναι "ατυχήματα", διότι τους ενδιαφέρει το κέρδος και μόνο αυτό».

Μετά τη συνάντηση με την αντιπροσωπεία της ΕΠΤΑΟΑ, η Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε ότι το ΚΚΕ θα ξαναθέσει, για άλλη μια φορά, στην επικαιρότητα το ζήτημα της Τεχνικής Βάσης και γενικά του κλάδου των αερομεταφορών, που βρίσκονται σε πορεία ιδιωτικοποίησης και ενδεχομένως κλεισίματος - αν οι περίφημοι αυτοί αγοραστές και επιχειρηματίες δεν εκδηλώσουν το ενδιαφέρον που πρέπει να εκδηλωθεί. «Εμάς δε μας ενδιαφέρει το ενδιαφέρον των επιχειρηματιών - τόνισε - μας ενδιαφέρει η ασφάλεια των πτήσεων και μόνο με δημόσιο χαρακτήρα αυτά μπορούν να εξασφαλιστούν και να υπάρχει και ο κατάλληλος κοινωνικός έλεγχος σ' αυτόν τον τομέα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ