Παρασκευή 19 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΘΗΝΑΣ
Ειδική επιτροπή θα αποφασίζει για τα αγάλματα

Την παραδοχή του δημάρχου Αθήνας, Δ. Αβραμόπουλου, πως δεν υπάρχουν κανόνες στην επιλογή του είδους των προτομών και του χώρου που θα τοποθετηθούν, προκάλεσε η σχετική παρέμβαση της «Συμπαράταξης για την Αθήνα», στο χτεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, με αφορμή το περιστατικό με το άγαλμα της Αλ. Βουγιουκλάκη.

Ο ίδιος έκανε δεκτή την πρόταση της «Συμπαράταξης» να συγκροτηθεί μία επιτροπή από ειδικούς, η οποία βάσει συγκεκριμένων κανόνων, θα προχωρά στις αντίστοιχες επιλογές.

Αλλωστε το πρόβλημα αισθητικής της πόλης - όπως το έθεσε ο δημοτικός σύμβουλος της «Συμπαράταξης», Π. Κοροβέσης - μπορεί να μην είναι τόσο μεγάλο όσο, για παράδειγμα, η τύχη των ελεύθερων χώρων, αλλά είναι ουσιαστικό. Κι αυτό γιατί «υπάρχει μία κακή παράδοση, καθώς κάνουμε τους καλλιτέχνες και διανοούμενους να μοιάζουν με πολιτικούς και γι' αυτό τους ασχημαίνουμε» - είπε χαρακτηριστικά ο Π. Κοροβέσης. Και κατέληξε στην αναγκαιότητα συγκρότησης μιας επιτροπής, «για να μη γίνει η Αθήνα σκουπιδότοπος όσων θέλουν να κάνουν δημόσιες σχέσεις».

Αλλωστε η υπόθεση της επιλογής των αγαλμάτων και του χώρου που θα τοποθετηθούν δεν είναι απλή. Χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της «Συμπαράταξης», Λεων. Αυδής, υπογράμμισε πως τα αγάλματα έχουν ένα ρόλο διαπαιδαγώγησης και γι' αυτό πρέπει να υπάρχει προσοχή. Και βεβαίως να αποφεύγεται το φαινόμενο να τοποθετούνται αγάλματα επειδή απλώς αποτελούν δωρεές και ακόμα παραπέρα οι δωρητές να προσδιορίζουν τον χώρο που αυτά θα τοποθετηθούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ