Σελ. /56
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 20 Μάη 2000 - αριθ. φύλλου: 7675

ΕΣΑΚ-ΣΟΦΤΕΞ
Ολοι στην απεργία!

Σε μαζική και μαχητική συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της Δευτέρας καλεί η ΕΣΑΚ-ΣΟΦΤΕΞ τους εργαζόμενους στην επιχείρηση, για να μπει φραγμός στα σχέδια απολύσεων και συρρίκνωσης της επιχείρησης, που εφαρμόζονται από το νέο ιδιοκτήτη και στηρίζονται από την κυβέρνηση


ΣΕΛ.  19

ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ «DYNAMIC MIX»
Από σήμερα ΝΑΤΟΪΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ στη χώρα

Αρχίζει σήμερα, 20 του Μάη, η στρατιωτική άσκηση του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα με την ονομασία «Dynamic Mix», η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 10 του Ιούνη, προκαλώντας τους λαούς της περιοχής αλλά και την ίδια την ειρήνη. Χτες, εξάλλου, προσγειώθηκαν στην Αγχίαλο 12 τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη για να πάρουν μέρος στην άσκηση.

Δεν πρόκειται για συνηθισμένη άσκηση. Δοκιμάζει στην πράξη τη λειτουργία της νέας δομής του ΝΑΤΟ, όπως αυτή καθορίστηκε από το νέο δόγμα πολεμικής δράσης και, ειδικότερα, την πολεμική επιχειρησιακή ικανότητα της νοτιοανατολικής πτέρυγας, στην οποία ανήκει και η Ελλάδα.

Το περιεχόμενο της άσκησης καταδεικνύει τον πολεμοκάπηλο χαρακτήρα της, αφού στόχο έχει την αντιμετώπιση από το ΝΑΤΟ «εκδήλωσης αστάθειας» στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, όπου οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ - οι δολοφόνοι δηλαδή των λαών - πάνε να... αποκαταστήσουν την τάξη και να... επαναφέρουν την ομαλότητα!!!

Στο μεταξύ, μαζικές, πολύμορφες εκδηλώσεις ξεδιπλώνονται όλες αυτές τις μέρες σε όλη τη χώρα, καταδικάζοντας τη ΝΑΤΟική άσκηση. Τη σκυτάλη παίρνουν σήμερα και αύριο η περιοχή Τριφυλίας, η Σάμος, η Χίος, η Ανατ. Υπαιθρος Θεσσαλονίκης, η Κοζάνη, η Φλώρινα, τα Γρεβενά, το Κιλκίς, τα Γιαννιτσά κ.ά.


ΣΕΛ.  6   -   8

ΑΝΤΙΚΥΡΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Πάνδημος θρήνος

Χιλιάδες φίλοι και συμπολίτες συνόδευσαν χτες τις δύο εξαδέλφες, την Ειρήνη Κόλλια, 19 χρόνων και την Αργυρώ Παπαχαραλάμπους, 17 χρόνων, στην τελευταία κατοικία τους, στη γαλήνη του οροπεδίου της Δεσφίνας. Χτες το απόγευμα, επίσης, έγιναν οι κηδείες των δυο άτυχων πιλότων του «Φάντομ» στις γενέτειρές τους στην Αιτωλοακαρνανία.

Το θέμα των αλλεπάλληλων πτώσεων πολεμικών αεροσκαφών φέρνει στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο Ορέστης Κολοζώφ. Το τραγικό αυτό συμβάν αναδεικνύει τις τεράστιες ευθύνες που υπάρχουν, τόσο για τη συντήρηση και τον έλεγχο των αεροσκαφών, όσο και για τον προγραμματισμό αυτών των ίδιων των ασκήσεων και την πραγματοποίηση τέτοιου είδους ασκήσεων πάνω από κατοικημένες περιοχές, τονίζεται στην Ερώτηση του κομμουνιστή βουλευτή.



ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΩΝ
Ούτε καν με βήματα χελώνας!

Στο έλεος της κυβερνητικής αδιαφορίας βρίσκονται οι σεισμόπληκτοι, αφού από τις 107.200 κατοικίες, που πρέπει να επισκευαστούν ή να κατασκευαστούν, έχουν εγκριθεί, μέχρι στιγμής, μόνο 1.777 περιπτώσεις.


ΣΕΛ.  42   -   43
ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΓΑΛΛΙΑ
Ομοσπονδιακές αναζητήσεις

Την ιδέα του Γ. Φίσερ, περί μετατροπής της ΕΕ σε Ομοσπονδία, έχοντας έναν ηγετικό πυρήνα χωρών, που θα αποφασίζει για όλα, συζητούσαν χθες, σε ανεπίσημη συνάντηση ο Γάλλος Προέδρος με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών


ΣΕΛ.  38
EFG EUROBANK
Απαιτεί «εθελούσιες αποχωρήσεις»

Τα σχέδια της εργοδοσίας για 300 «εθελούσιες αποχωρήσεις» αντιμετωπίζουν οι τραπεζοϋπάλληλοι της EUROBANK, μαζί με μια σειρά άλλα προβλήματα.


ΣΕΛ.  17

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ