Παρασκευή 19 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ασυδοσία στο αστικό ΚΤΕΛ Χαλκίδας

Την ασυδοσία-παρανομία της διοίκησης του αστικού ΚΤΕΛ Χαλκίδας βιώνουν χιλιάδες δημότες της πόλης και των γύρω περιοχών, αφού πληρώνουν μεν σε υψηλές τιμές τα εισιτήρια, αλλά συγκοινωνία δεν απολαμβάνουν. Και αυτό γιατί οι αρμόδιες υπηρεσίες - υπουργείο Μεταφορών, Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, Δημοτική Αρχή και Επιθεώρηση Εργασίας - κάνουν τα στραβά μάτια σε μια σειρά παρανομίες, που έχουν οδηγήσει στην υποβάθμιση των υπηρεσιών του ΚΤΕΛ προς τους κατοίκους της περιοχής.

Το Σωματείο Εργαζομένων (60 εργαζόμενοι) στο αστικό ΚΤΕΛ Χαλκίδας, σε υπόμνημά του προς το υπουργείο Μεταφορών, υπογραμμίζει ότι «η διοίκηση του ΚΤΕΛ έχει ξεχάσει το ρόλο που της έχει αναθέσει το κράτος» και καταγγέλλει ότι:

- Προσλαμβάνει άτομα χωρίς να έχουν τα απαιτούμενα προσόντα, με αδιαφάνεια και χωρίς να λαμβάνει υπόψη της τον κανονισμό λειτουργίας του ΚΤΕΛ (229/94).

- Τα ρεπό και τις άδειες των εργαζομένων αναπληρώνουν οι ιδιοκτήτες των λεωφορείων και τα παιδιά τους (παράνομα), αντί να κάνουν προσλήψεις.

- Τα δύο επιπλέον λεωφορεία που οι άδειες τους χορηγήθηκαν με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών τις ώρες αιχμής, η διοίκηση του ΚΤΕΛ τα μίσθωσε σε εργοστασιάρχες της περιοχής και έτσι ο αριθμός των λεωφορείων δεν επαρκεί για τη μετακίνηση του κοινού.

- Η διοίκηση απομάκρυνε τον Γεώργιο Κατσαρή, νόμιμο προϊστάμενο-σταθμάρχη του ΚΤΕΛ, και στη θέση του χρησιμοποιεί, παράνομα, εισπράκτορες ή οδηγούς χωρίς προσόντα, που αδυνατούν να ελέγξουν την κίνηση των δρομολογίων και των παράνομων οδηγών, με αποτέλεσμα την πλήρη αποδιοργάνωση του σταθμαρχείου.

Αντίστοιχα, ο αποπεμφθείς σταθμάρχης με επιστολή του προς την Περιφερειακή Διεύθυνση Κοινωνικής Επιθεώρησης Στερεάς Ελλάδας, μεταξύ άλλων, καταγγέλλει ότι η διοίκηση εξαναγκάζει τους οδηγούς να εργάζονται 12 και 13 ώρες χωρίς να πληρώνονται τις επιπλέον ώρες.

Επειδή η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και εγκυμονούν κίνδυνοι για την ασφάλεια του επιβατικού κοινού - πολλοί από τους επιβάτες είναι μαθητές - το Σωματείο των Εργαζομένων του ΚΤΕΛ και ο αποπεμφθείς σταθμάρχης ζητάνε την παρέμβαση των αρμοδίων φορέων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ