Τρίτη 1 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
Διαστρέβλωση της ιστορίας και του αντιφασιστικού αγώνα

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 60 χρόνων από την απελευθέρωση του Αουσβιτς στις 27 Γενάρη, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατέληξε σ' ένα ψήφισμα, που όπως χαρακτηριστικά καταγγέλλει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, παραχαράσσει και διαστρεβλώνει την ιστορία και το πραγματικό νόημα του μεγάλου αντιφασιστικού αγώνα των λαών της Ευρώπης. Αλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ενωσης, η οποία πρωτοστατεί σε ενέργειες που αποσκοπούν στο να ξεφτίσει το περιεχόμενο και κυρίως τα πάντα επίκαιρα μηνύματα εκείνου του αγώνα.

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ απείχε από την ψηφοφορία για λόγους τους οποίους σκόπιμα αγνοεί η εφημερίδα «Αυγή», η οποία στο φύλλο της 30ής Γενάρη καταγγέλλει το ΚΚΕ για την ενέργεια αυτή, αφήνοντας να εννοηθεί πως δεν επιθυμεί την καταδίκη του ολοκαυτώματος!!! Η πραγματικότητα βέβαια είναι κάπως διαφορετική, καθώς το εν λόγω ψήφισμα δεν αναφέρει ούτε μια λέξη για τις αιτίες που γέννησαν το φασισμό και το ολοκαύτωμα, αθωώνοντας πλήρως τους ενόχους αυτής της τραγωδίας. Εξάλλου, ως «διά μαγείας» από το ψήφισμα απουσιάζει κάθε αναφορά στους χιλιάδες κομμουνιστές και άλλους αντιφασίστες θύματα του ολοκαυτώματος, παρότι αναφέρονται όλοι οι άλλοι λεπτομερώς, ακόμα και οι ομοφυλόφιλοι που θανατώθηκαν στα κρεματόρια. Η υποκρισία του Ευρωκοινοβουλίου αλλά και της «Αυγής» που τολμά να εγκαλεί το ΚΚΕ, που κατέθεσε πολύ αίμα στον αντιφασιστικό αγώνα, είναι έκδηλη όταν το ίδιο ουδέποτε πήρε θέση απέναντι στην αναβίωση του φασισμού στις χώρες της Βαλτικής για παράδειγμα, ενώ οι αναφορές στο ψήφισμα στον «αντισημιτισμό» δε συνοδεύονται από κανενός είδους σχόλιο - ίσως ακριβώς γιατί θέλουν να τη συγκαλύψουν - ενάντια στην εγκληματική πολιτική του Ισραήλ σε βάρος ενός ολόκληρου λαού, των Παλαιστινίων.

Οχι στην παραχάραξη του Ευρωκοινοβουλίου

Η Διαμάντω Μανωλάκου αιτιολογώντας την αποχή των ευρωβουλευτών του ΚΚΕ από την ψηφοφορία του συγκεκριμένου Ψηφίσματος, ανέφερε τα εξής:

«Ο ρατσισμός, η ξενοφοβία και ο αντισημιτισμός καλλιεργούνται, ανθίζουν και χρησιμοποιούνται κατά περίπτωση στο καπιταλιστικό σύστημα, που βασίζεται στην εκμετάλλευση και την καταπίεση. Από την ύπαρξή της, η κομμουνιστική ιδεολογία απορρίπτει αυτά τα φαινόμενα, και τη μοναδική διάκριση που κάνει είναι μεταξύ εκμεταλλευτών και εκμεταλλευόμενων. Οι κομμουνιστές αγωνίζονται για τη συναδέλφωση των λαών και των εργαζομένων όλου του κόσμου, ανεξάρτητα από γένος, φυλή, χρώμα και θρησκεία. Γι' αυτό και είναι τα κύρια θύματα του φασισμού.

Οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ δεν ψηφίσαμε το Κοινό Ψήφισμα, γιατί δεν κάνει καμία αναφορά στους δεκάδες χιλιάδες κομμουνιστές και άλλους αντιφασίστες αγωνιστές που δολοφονήθηκαν στα χιτλερικά στρατόπεδα συγκέντρωσης. Αυτό αποτελεί ιστορική ασέβεια και ασέλγεια σε βάρος των θυμάτων του φασισμού.

Το Ευρωκοινοβούλιο δεν παίρνει θέση, όπως ουδέποτε πήρε, για την επίσημη αναβίωση του φασισμού στις πρώην βαλτικές χώρες, όπου αποδίδονται τιμές και στήνονται μνημεία στους συνεργάτες των ναζί.

Πολιτικές δυνάμεις που, όντας στη διακυβέρνηση των χωρών της ΕΕ, καλλιεργούν και υποθάλπουν το ρατσισμό, κατ' επίφαση τον καταδικάζουν στο Ψήφισμα.

Με την πολλή συζήτηση για τον αντισημιτισμό, επιχειρείται να συγκαλυφτεί η σιωνιστική πολιτική του ισραηλινού κράτους, που εφαρμόζει γενοκτονία σε βάρος των Παλαιστινίων, παρόμοια με εκείνη που έζησαν οι Εβραίοι που μαρτύρησαν στα χιτλερικά στρατόπεδα.

Οι λαοί της Ευρώπης πρέπει να τιμήσουν την 27η Γενάρη και την 9η Μάη όπως τους αξίζουν, μακριά από τις παραχαράξεις της πλειοψηφίας του Ευρωκοινοβουλίου».

Σημειώνουμε πως η ανωτέρω αιτιολόγηση μοιράστηκε γραπτά σε όλους τους ευρωβουλευτές και φυσικά και στους δημοσιογράφους...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ