Τρίτη 1 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Ναι» και στην εκπαίδευση ταγματασφαλιτών στο Ιράκ

Τη συμμετοχή της κυβέρνησης προανήγγειλε ο νέος Αμερικανός πρέσβης!

Πρόθυμη να πάρει ενεργά μέρος στο «πρόγραμμα εκπαίδευσης» των Ιρακινών ταγματασφαλιτών δηλώνει τώρα η ελληνική κυβέρνηση, δίνοντας εξετάσεις υποτέλειας στην κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τη συμμετοχή της κυβέρνησης στο συγκεκριμένο ΝΑΤΟικό πρόγραμμα... προανήγγειλε ο νέος Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα, εκφράζοντας μάλιστα την ευγνωμοσύνη της κυβέρνησής του για την ενίσχυση της στρατιωτικής συμμετοχής στο Αφγανιστάν, που ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα η ελληνική κυβέρνηση. «H Ελλάδα είναι πρόθυμη να βοηθήσει και συζητούμε με την ελληνική κυβέρνηση για τη μορφή, το χρόνο και τον τόπο της βοήθειας αυτής», αποκάλυψε ο Τσαρλς Ρις στη συνέντευξή του στην «Καθημερινή», όταν κλήθηκε να απαντήσει πως συμμετέχει η Ελλάδα στην «εκπαίδευση Ιρακινών αξιωματικών». Παράλληλα, ο νέος ανθύπατος ανέφερε ότι Ελληνας πρεσβευτής στο ΝΑΤΟ δεσμεύτηκε πρόσφατα για αποστολή στρατιωτικής δύναμης, μέσω ιατρονοσηλευτικής μονάδας.

«Ελληνικές δυνάμεις βρίσκονται στη χώρα, ενώ ο Ελληνας πρέσβης στο NATO δεσμεύτηκε πρόσφατα στην αποστολή ιατρικής ομάδας, που θα συνοδεύσει μία από τις επαρχιακές ομάδες ανασυγκρότησης στο Δυτικό Αφγανιστάν, κάτι για το οποίο είμαστε ευγνώμονες», ήταν η απάντηση του Τ. Ρις. Ο Αμερικανός αξιωματούχος φρόντισε να καταστήσει σαφές ότι οι συγκεκριμένοι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι στο Ιράκ και το Αφγανιστάν εντάσσονται στον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας».

«Βρισκόμαστε εν μέσω παγκόσμιου πολέμου κατά της τρομοκρατίας» και πρόσθεσε: «Οι υπηρεσίες μας συνεργάζονται ανταλλάσσοντας πληροφορίες, ενώ στην παγκόσμια αντιτρομοκρατική προσπάθεια εντάσσεται και η σταθεροποίηση σε Αφγανιστάν και Ιράκ».

Τις προαναγγελίες του αμερικανού πρεσβευτή επιβεβαίωσε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος μάλιστα φρόντισε να «νομιμοποιήσει» και τις εκλογές - παρωδία στο υπό αμερικανική κατοχή Ιράκ, προφανώς για να απαλύνει τις εντυπώσεις για τη συμμετοχή της στο ΝΑΤΟικό πρόγραμμα.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του «Ρ» ο Θ. Ρουσόπουλος παραδέχτηκε ότι «στο πλαίσιο των υποχρεώσεων που έχουμε αναλάβει από διεθνείς οργανισμούς που μετέχουμε, θα βοηθήσουμε κι εμείς - όπως έχουμε ήδη κάνει και σε άλλες περιοχές - όπου έχουμε συμβατικές υποχρεώσεις». Σχολιάζοντας τις «εκλογές» στο Ιράκ δε δίστασε να ισχυριστεί ότι «οι εκλογές είναι ένα καλό βήμα για τη δημοκρατία»!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ