Τρίτη 1 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Δεν... ικανοποιούμε αλλά θα... κυβερνήσουμε

Ο Γ. Παπανδρέου δηλώνει στη συνέντευξή του στο «Εθνος» ότι «ετοιμάζεται να κυβερνήσει» και υποστηρίζει ότι ενόψει του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ πραγματοποιείται μια «πρωτόγνωρη διαδικασία διαλόγου» που «κανένα ελληνικό κόμμα δεν έχει κάνει σε αυτή την έκταση». Πάντως δηλώσεις κορυφαίων στελεχών του κόμματος του αλλά και δημοσκοπήσεις κινούνται σε... αντίθετη κατεύθυνση.

«Ούτε το ΠΑΣΟΚ λειτουργεί πολύ αποτελεσματικά», δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ χτες η Β. Παπανδρέου. Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ότι «η κυβέρνηση ήταν έτοιμη να κυβερνήσει», αλλά απαντώντας στην ερώτηση «γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν καταφέρνει να πάρει την κυβερνητική φθορά», δήλωσε: «Διότι και το ΠΑΣΟΚ έχει προβλήματα, δε θεωρώ ότι εμείς λειτουργούμε πολύ αποτελεσματικά»... Η ίδια βέβαια πρόσθεσε ότι «αυτό είναι λογικό», γιατί όπως είπε «δεν είναι εύκολο μέσα σε ένα χρόνο να ανακάμψουμε και να διορθώσουμε τα λάθη μας».

Εξάλλου σε δημοσκόπηση της VPRC που δημοσίευσε η «Ελευθεροτυπία», το 65% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι δεν ενδιαφέρεται για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ κάτι που ο επιχείρησε να δικαιολογήσει με δηλώσεις του στο «Αθήνα 9,84» ο Χ. Παπουτσής, υποστηρίζοντας: «Δυστυχώς οφείλεται αφενός στο γεγονός ότι οι πολίτες δίνουν σημασία στα προβλήματα της καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν και αφετέρου στη μειωμένη ανάδειξή τους από τα ΜΜΕ». Δεν είδα, ανέφερε ο ίδιος, «να αναδεικνύεται πουθενά ο πλούσιος διάλογος που αναπτύσσεται στο ΠΑΣΟΚ και η αυτοκριτική που κάνουμε».

Στον ίδιο ραδιοσταθμό ο Χρ. Βερελής, δήλωσε: «Εμείς έχουμε διαπιστώσει στο διάστημα αυτό ότι το ΠΑΣΟΚ δεν ικανοποιεί αυτή τη στιγμή την κοινωνία για τις αντιπολιτευτικές του επιδόσεις και δεν κερδίζει το έδαφος που έχει απολέσει η κυβέρνηση». Ο ίδιος πάντως απέδωσε το συγκεκριμένο γεγονός στο ότι το ΠΑΣΟΚ «δεν έχει βρει ακόμη το βηματισμό του».

Την ίδια στιγμή ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Αν. Ανδριανόπουλος, σε γραπτή δήλωση του και αναφερόμενος στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, σημειώνει τις «ενστάσεις» του για τον Κ. Παπούλια. Μεταξύ άλλων αναφέρει: «Το ζητούμενο για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι το τι ακριβώς συμβολίζει η επιλογή στο πρόσωπ΄΄ο του». Και ο κ. Παπούλιας δεν έκρυψε ποτέ τις προτιμήσεις του για χώρες και ηγέτες τριτοκοσμικούς (στήριξη σε Μιλόσεβιτς, Γκαντάφι, κι άλλους αυταρχικούς Αραβες δικτάτορες), τη βαθιά του καχυποψία για τη Δύση και τις επιλογές της (πρόσφατα κατήγγειλε τις «μεθοδεύσεις» δήθεν του Σχεδίου Ανάν) καθώς και τη στήριξη του στις αλόγιστες κινήσεις των ετοιμοθάνατων καθεστώτων του σοβιετικού σοσιαλισμού (θέσεις του για την κατάρριψη του Κορεάτικου «Τζάμπο», για το πραξικόπημα του Γιαρουζέλσκι στην Πολωνία, στην εμμονή του πως δεν υπήρχαν πύραυλοι σοβιετικοί στην Ευρώπη - τους οποίους στη συνέχεια όχι μόνο «αποκάλυψε» αλλά και απέσυρε ο Μ. Γκορμπατσόφ!!).

Μάλιστα ο ίδιος υποστήριξε: «Σε μια εποχή ακριβώς που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εγκαταλείπει το παρελθόν και ψάχνει μια δυναμική ταυτότητα για το μέλλον, η κυβέρνηση, με τη συγκεκριμένη της επιλογή, κάνει ένα θεαματικό βήμα προς τα πίσω. Πολλοί λοιπόν προβληματίζονται. Και όχι άδικα»...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ