Σάββατο 13 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑ ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ
Πάνω απ' όλα η ελεύθερη αγορά

Ελπίδα Παντελάκη: Αυτά συμβαίνουν, γιατί δε θίγονται τα προνόμια των εφοπλιστών

Ως υπερασπιστής της ελεύθερης αγοράς στην ακτοπλοΐα, παρά τα τεράστια προβλήματα που προκαλεί το νέο «ευρω-πλαίσιο» της απελευθέρωσής της, τις μειώσεις δρομολογίων και την εντατικοποίηση της εργασίας των ναυτεργατών, εμφανίστηκε χθες στη Βουλή, ο υπουργός Ναυτιλίας Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Απαντώντας σε σχετική Ερώτηση της βουλευτή του ΚΚΕ, Ελπίδας Παντελάκη, που μετέφερε τις θέσεις των κατοίκων των νησιών του Αιγαίου και των ναυτεργατών, σημείωσε ότι «εμείς είμαστε κόμμα που υπηρετεί τη φιλελεύθερη ιδεολογία». Οπως είπε, «πιστεύουμε ότι με την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και την ελεύθερη αγορά, μπορούμε να πετύχουμε τους δυο κοινούς στόχους, που είναι η βελτίωση της ποιότητας και η μείωση των τιμών». «Θα επιτελέσουμε το σκοπό της απρόσκοπτης επικοινωνίας για τη νησιωτική Ελλάδα».

«Θέλουμε να πάρει μέτρα η κυβέρνηση και να αντιμετωπίσει τα προβλήματα», απαίτησε ανταπαντώντας η Ελπίδα Παντελάκη. Σημείωσε ότι «γίνονται συσκέψεις και διαβουλεύσεις από το καλοκαίρι, όμως αποτελέσματα δεν υπάρχουν. Αυτά τα μέτρα που ήδη προωθούνται είναι μπαλώματα, διευθετήσεις και δεν μπαίνουν νέα πλοία». Αναφερόμενη στη στάση του υπουργείου, είπε πως «φτάσαμε στο σημείο να παρακαλάτε τους εφοπλιστές, δίνονται επιδοτήσεις συνέχεια. Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν 10 πλοία στον Πειραιά, που είναι παράνομα σταθμευμένα, γιατί δεν έχουν ολοκληρώσει την 10μηνη λειτουργία τους και όμως δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί κανένα πρόβλημα». Αξίζει να σημειωθεί ότι συμπτωματικά πολλά πλοία ακτοπλοϊκών εταιριών παρουσιάζουν ...βλάβες την περίοδο μετά το καλοκαίρι, προκειμένου να μην εξυπηρετούν δρομολόγια, τα οποία δεν επιθυμούν οι εφοπλιστές.

Εστιάζοντας στην ουσία της εφαρμοζόμενης πολιτικής, επισήμανε ότι αυτά συμβαίνουν «γιατί δε θίγονται τα προνόμια των εφοπλιστών. Για να βάλουν νέα πλοία, τα θέλουν όλα. Θέλουν τα πλοία τους να τα αγοράσει ο φορολογούμενος Ελληνας πολίτης».

Τέλος, η Ελπίδα Παντελάκη έκανε λόγο για «μεγάλη ανησυχία για την ασφάλεια ζωής των ναυτεργατών, αλλά και των ταξιδιωτών», αφού «υπάρχουν πλοία τα οποία θέσατε σε λειτουργία, που όμως είχαν αποσυρθεί εντελώς από την κυκλοφορία και τώρα έχουν παράταση μέχρι τον Δεκέμβρη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ