Σάββατο 13 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Παίζουν» με το όνομα

Γρηγοριάδης Κώστας

Σύμφωνα με όσα διοχετεύονταν από το πρωθυπουργικό περιβάλλον, στη διάρκεια της πρόσφατης έκτακτης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, ο Κ. Καραμανλής είχε μια άτυπη συζήτηση με τον Χαβιέ Σολάνα, ύπατο εκπρόσωπο της ευρωένωσης για την Εξωτερική Πολιτική και Ασφάλεια, επειδή ο τελευταίος επρόκειτο να μεταβεί στα Σκόπια. Σύμφωνα, λοιπόν, με τις σχετικές πληροφορίες, ο Ελληνας πρωθυπουργός ζήτησε από τον Χ. Σολάνα να πάρει υπόψη του τις κοινοτικές θέσεις και αποφάσεις, σχετικά με την ΠΓΔΜ και να διερευνήσει την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης.

Ο Χ. Σολάνα, λοιπόν, πήγε στα Σκόπια, ονομάτισε σε δημόσια τοποθέτησή του την ΠΓΔΜ με το όνομα «Μακεδονία» και μετά δήλωσε ότι το θέμα της ονομασίας δεν απασχόλησε τις συναντήσεις του με την ηγεσία της γειτονικής χώρας. Μετά, ήρθε στην Αθήνα - παρότι τούτο δε συμπεριλαμβανόταν στο αρχικό πρόγραμμα του ταξιδιού του - και συναντήθηκε με τον Ελληνα υπουργό Εξωτερικών, Π. Μολυβιάτη, χωρίς να γίνουν μετά δηλώσεις από καμιά πλευρά, για το περιεχόμενο της συζήτησης.

Με άλλα λόγια, δεν «παίζουν» μόνον οι ΗΠΑ με την ονομασία της γειτονικής χώρας, στα πλαίσια της πολιτικής του «διαίρει και βασίλευε». Το ίδιο κάνουν και οι ηγετικές δυνάμεις της ΕΕ. Αυτά, για όσους έχουν ακόμη αυταπάτες...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ