Σάββατο 13 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προσπάθησαν να τρομοκρατήσουν μέλη της ΚΝΕ

Κρούσμα αυταρχισμού σε βάρος μελών της ΚΝΕ σημειώθηκε πριν δύο μέρες σε σχολείο της Αθήνας, από αστυνομικό με τις... ευλογίες του διευθυντή του σχολείου. Συγκεκριμένα, προχτές μέλος της ΚΝΕ ενώ μοίραζε ενημερωτικό υλικό της Οργάνωσης για τους μαθητές έξω από το 12ο ΕΛ Αθηνών, στα Πετράλωνα, δέχτηκε απειλές από γονιό μαθητή του σχολείου, ο οποίος είναι και αστυνομικός. Στη συνέχεια, ο συγκεκριμένος αστυνομικός μπήκε στο χώρο του σχολείου και απαίτησε από μαθητή που είχε στα χέρια του το φυλλάδιο της ΚΝΕ να μην το διαβάσει και να το πετάξει. Χτες, μέλη και στελέχη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας για το παραπάνω γεγονός στο διευθυντή του σχολείου, ο οποίος δήλωσε ότι ο ίδιος είχε ζητήσει την αστυνόμευση του σχολείου.

Το συμβάν καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Τομεακή Οργάνωση 3ου - 4ου διαμερίσματος της ΚΝΕ, όπου θέτει τα εξής ερωτήματα: «Από πού κι ως πού ο διευθυντής του σχολείου από μόνος του συνεννοείται με την αστυνομία για την εξωτερική φύλαξη του σχολείου; Είχαν γνώση οι σύλλογοι καθηγητών και γονέων για τη δράση και τις πρακτικές του συγκεκριμένου αστυνομικού και με ποιο δικαίωμα και με ποια ιδιότητα κάνει υποδείξεις σε μαθητές μέσα στο σχολείο για το αν θα διαβάσουν ανακοίνωση της ΚΝΕ; Τελικά, έχουν δημοκρατικά δικαιώματα οι μαθητές και πώς διασφαλίζονται;».

Και καταλήγει: «Τέτοιου είδους πρακτικές και λογικές δε χωράνε στα σχολεία και θυμίζουν άλλες εποχές. Το γεγονός αυτό εντάσσεται στο γενικότερο κλίμα αυταρχισμού που ζήσαμε τα προηγούμενα χρόνια. Κλίμα, που καλλιέργησε η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει να το εφαρμόζει η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, με τα μαθητοδικεία και την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Η τρομοκρατία δε θα περάσει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ