Σάββατο 13 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ... επένδυση

Γρηγοριάδης Κώστας

«ΜΙΑ ΚΑΛΗ επένδυση που θα αποδώσει», είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες, κατά τον Γιώργο Αλογοσκούφη, ενώ προσδιόρισε το κόστος τους σε περισσότερα από 9 δισεκατομμύρια ευρώ!

Εμείς θα προσθέταμε ότι κακώς χρησιμοποιεί μελλοντικό χρόνο. Η «επένδυση» - με χρήματα του Ελληνα φορολογούμενου - απέδωσε ήδη περισσότερο κι από πολύ. Και δεν αμφιβάλλουμε, βέβαια, ότι θα συνεχίσει να αποδίδει, αλλά μην υποτιμούμε και τις μέχρι σήμερα αποδόσεις. Αλλωστε, κάποιοι τσέπωσαν το προαναφερόμενο ποσόν...

Το θέμα είναι ...για ποιους απέδωσε και θα αποδίδει. Στα σίγουρα, όχι για τον ελληνικό λαό. Κι όχι μόνο γιατί δεν πήρε αυτός τα 9 δισ. ευρώ, αλλά και γιατί ο νέος προϋπολογισμός, που είναι σχεδόν έτοιμος, μόνον ελλείμματα έχει, και στην Παιδεία, και στην Υγεία, και στην Κοινωνική Ασφάλιση, και στον Αθλητισμό.

Και, πέρα από τις εύλογες για όλους συνέπειες του γεγονότος αυτού, γνωρίζουμε και τους τρόπους, που η κυβέρνηση θα επιχειρήσει, δήθεν, να «θεραπεύσει» τα ελλείμματα αυτά. Σ' αυτούς συμπεριλαμβάνεται και το ξεπούλημα - με τον έναν ή άλλο τρόπο - της δημόσιας περιουσίας, άρα και των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων...

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ παρέμβαση για το Αττικό Νοσοκομείο, που πλημμύρισε από την πρόσφατη νεροποντή και ο αρμόδιος υπουργός, Νικήτας Κακλαμάνης, «κρατάει» στη δημοσιότητα το θέμα, μια και το νοσοκομείο κατασκευάστηκε επί ΠΑΣΟΚ...

Για την (περαιτέρω) κατάρρευση του δημόσιου συστήματος Υγείας, άραγε θα υπάρξει ποτέ εισαγγελική παρέμβαση; Γιατί, βέβαια, για κατάρρευση μιλάμε, όταν η σημερινή κυβέρνηση δημιουργεί υποδομές Υγείας με τη μορφή Ανωνύμων Εταιριών και εργαζόμενους υπό καθεστώς «ιδιωτικού δικαίου».

Φυσικά, όλα γίνονται στο όνομα της αποτελεσματικότητας και της εξυπηρέτησης του πολίτη, επειδή, όπως λένε, το Δημόσιο έχει «γραφειοκρατικές διαδικασίες», που καθυστερούν τη δημιουργία και την επάνδρωση των νοσοκομείων.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Μάλλον, λοιπόν, τους έρχεται πιο εύκολο να παραδώσουν προοπτικά σε ιδιώτες μερικά νοσοκομειακά ιδρύματα, παρά να λύσουν τα προβλήματα των καθυστερήσεων του Δημοσίου...

Οσο για την εξυπηρέτηση του πολίτη, δεν αμφιβάλλουμε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις θα είναι «λουξ». Αρκεί, όμως, να μπορεί να πληρώνει, και μάλιστα ακριβά.

Βλέπετε, στην ελεύθερη αγορά, ό,τι μπορεί να πουληθεί ...θα πουληθεί. Κι όταν πρόκειται για την Υγεία, έχει αποδειχθεί ...ιδιαίτερα εμπορεύσιμο αγαθό. Γι' αυτό, άλλωστε, έχουν επενδύσει εκεί όλοι οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι Ελληνες επιχειρηματίες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ