Παρασκευή 1 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΤΕ
6.200 απολύσεις μόνιμων εργαζομένων!!!

Στα πλαίσια της αντιλαϊκών επιλογών της κυβέρνησης κινείται ο σχεδιασμός της διοίκησης του ΟΤΕ για μαζικές απολύσεις 6.200 μόνιμων εργαζομένων και άρση της μονιμότητας. Αυτό επιβεβαίωσαν οι χτεσινές δηλώσεις του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου Ε. Αντώναρου και του υπουργού Μεταφορών - Επικοινωνιών Μ. Λιάπη. Υπενθυμίζεται ότι τις προθέσεις της διοίκησης και ουσιαστικά της κυβέρνησης της ΝΔ ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΟΤΕ Π. Βουρλούμης, στη συνάντηση που είχε την περασμένη Τρίτη με τη διαπραγματευτική ομάδα της Ομοσπονδίας των εργαζομένων (ΟΜΕ-ΟΤΕ).

Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις απολύσεις τόνισε: «Οι συζητήσεις που έκανε ο κ. Βουρλούμης με τα συνδικαλιστικά σωματεία του ΟΤΕ ήταν στο πλαίσιο διερευνητικών επαφών, με σκοπό την καλύτερη λειτουργία του Οργανισμού». Την ίδια απάντηση έδωσε και ο υπουργός Μεταφορών λέγοντας ότι «ο κ. Βουρλούμης άρχισε ένα διάλογο με τους εργαζόμενους... για να καταλήξουμε στην καλύτερη δυνατή λύση όσον αφορά στον ΟΤΕ... ώστε να είναι κερδοφόρος». Ο ίδιος ο πρόεδρος του ΟΤΕ σε χτεσινές δηλώσεις του μίλησε για «εθελούσιες εξόδους» εργαζομένων (αν και στη συνάντηση της Τρίτης αναφέρθηκε σε «υποχρεωτικές εξόδους»). Ετσι, οι δηλώσεις αυτές όχι μόνο δε διαψεύδουν το ενδεχόμενο μαζικών απολύσεων, αντιθέτως επιβεβαιώνουν ότι οι επιδιώξεις του προέδρου του ΟΤΕ ορίζονται από τις επιλογές της κυβέρνησης που στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της αύξησης της κερδοφορίας δε διστάζουν ακόμα και να πετάξουν στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους.

Στο χτεσινό ΔΣ της ΟΜΕ - ΟΤΕ για άλλη μια φορά οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ έδειξαν ότι μένουν πιστές στη γραμμή της συναίνεσης, αφού παρά τις όποιες φραστικές τους αντιρρήσεις το μόνο που ζητάνε είναι να τοποθετηθεί ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και καλούν σε διάλογο την κυβέρνηση και τη διοίκηση του ΟΤΕ!!! Από τη μεριά τους, οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις, η ΕΣΚ ΟΤΕ, καταγγέλλουν ότι οι σχεδιαζόμενες απολύσεις και η αναδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων είναι απόρροια της πορείας ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ, της πολιτικής που ασκούν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και οι προηγούμενες του ΠΑΣΟΚ, η ΕΕ. Ενώ απορρίπτοντας κάθε διάλογο προβάλλουν ως επιτακτική ανάγκη την άμεση κινητοποίηση των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ