Παρασκευή 1 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΟΠΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Δε θα περάσει η ποινικοποίηση των αγώνων

«Η πολιτική ποινικοποίησης των συνδικαλιστικών αγώνων, η θωράκιση των συμφερόντων του κεφαλαίου και της πολιτικής των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που τα εξυπηρετεί, με μέτρα αυταρχισμού και καταστολής δε θα περάσει» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Τοπική Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, με αφορμή την απαράδεκτη - από κάθε άποψη - ενέργεια της Εισαγγελίας Θεσσαλονίκης να παραγγείλει προανάκριση εναντίον των απλήρωτων εργαζομένων της «Καματάκης ΑΤΕΕ» και συνδικαλιστών για την κινητοποίησή τους στην Περιφερειακή Οδό στις 27 Ιούλη.

Υπενθυμίζεται ότι το Πταισματοδικείο Θεσσαλονίκης κάλεσε την Τρίτη μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης να καταθέσουν στον εισαγγελέα για τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση των εργαζομένων πριν από δυο περίπου μήνες, κίνηση που προλειαίνει το έδαφος για την ποινική δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης των ίδιων των εργαζομένων στην «Καματάκης», που αγωνίζονται για την καταβολή των δεδουλευμένων 8 μηνών. Μια μέρα πριν την κοινοποίηση της εισαγγελικής κλήσης, η Διοικούσα Επιτροπή των εργαζομένων είχε ζητήσει εισαγγελική παρέμβαση προκειμένου να διερευνηθούν άμεσα οι ποινικές ευθύνες του επιχειρηματία στην εξελισσόμενη προσπάθεια εξαπάτησής τους.

«Η Εισαγγελία, αντί να ερευνήσει σε ποιες τσέπες επιχειρηματικών ή άλλων παραγόντων πήγαν και πηγαίνουν τα κλεμμένα μεροκάματα των εργατών, αφήνει ελεύθερο τον κάθε Καματάκη και διώκει τους εργαζόμενους που διεκδικούν τον ιδρώτα τους. Εχουν λοιπόν άδικο οι εργαζόμενοι όταν μιλάνε για δικαιοσύνη ταξική;», σημειώνει στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ