Σάββατο 29 Απρίλη 2000 - Κυριακή 30 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνταγές και συστάσεις από τους τραπεζίτες

Η ετήσια έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας για την πορεία της οικονομίας, την οποία παρουσίασε την περασμένη Τρίτη ο διοικητής της Λουκάς Παπαδήμος, δίνει μια επιπλέον επιβεβαίωση για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης το επόμενο διάστημα. Απηχώντας τις απόψεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο κ. Παπαδήμος μετά τους επαίνους για τις προηγούμενες επιδόσεις της κυβέρνησης προειδοποίησε ότι η ένταξη στην ΟΝΕ κάθε άλλο παρά το τέλος των προβλημάτων σημαίνει. Αντιθέτως, ο διοικητής της ΤτΕ τόνισε ότι τώρα επιβάλλεται η ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής με στόχο τη «διατηρησιμότητα» στη «ζώνη του ΕΥΡΩ».

Ιδιαιτέρως, η Τράπεζα της Ελλάδας υπογραμμίζει την ανάγκη επιτάχυνσης των «διαρθρωτικών αλλαγών» με δραστικές παρεμβάσεις στην «αγορά εργασίας» και στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, ενώ με ταχύτερους ρυθμούς η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει στην «απελευθέρωση» των αγορών της ενέργειας, των τηλεπικοινωνιών και των αερομεταφορών, ενώ παραλλήλως θα πρέπει να προωθήσει με ταχύτατες διαδικασίες την ιδιωτικοποίηση των δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών.

Οσον αφορά στην πορεία ένταξης στην ΟΝΕ, τη βδομάδα που μας έρχεται, στις 3 του Μάη, θα δοθούν στη δημοσιότητα οι εκθέσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αίτηση της κυβέρνησης για την ένταξη στην ΟΝΕ. Σε σχέση με αυτό, η δήλωση του Γερμανού τραπεζίτη Χανς Ρέκερς την περασμένη Τετάρτη (ότι πιθανόν να καθυστερήσει η ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ) μπορεί να είχε παρενέργειες στο Χρηματιστήριο, φαίνεται όμως ότι στόχο είχε την απόσπαση από την ελληνική κυβέρνηση περισσότερων δεσμεύσεων για την πολιτική που θα ακολουθήσει.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ