Σάββατο 29 Απρίλη 2000 - Κυριακή 30 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αποκαλυπτικά στοιχεία

Αποκαλυπτικά και ενδιαφέροντα στοιχεία περιείχε η έκθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, που δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα. Πρώτον, η έκθεση παραδέχεται ότι στην προηγούμενη δεκαετία και, ιδιαίτερα, την περίοδο 1995 - 99, υπήρξε μια διεύρυνση των μισθολογικών διαφορών, καθώς «η σωρευτική ποσοστιαία αύξηση των πραγματικών μέσων αποδοχών, ήταν υπερτριπλάσια της αντίστοιχης αύξησης των πραγματικών κατώτατων αποδοχών». Γεγονός, βέβαια, που το επιδοκιμάζει, αφού «η εξέλιξη αυτή - όπως σημειώνει - υποδηλώνει αύξηση της ευελιξίας στην αγορά εργασίας». Δεύτερον, η έκθεση αναφέρει, ότι το 1999, τα επιχειρηματικά κέρδη στο σύνολο της βιομηχανίας αυξήθηκαν κατά 25,7%, των μεγάλων, μάλιστα, επιχειρήσεων κατά 32,7%, ενώ οι μέσες προ φορολογίας πραγματικές αποδοχές στο σύνολο της οικονομίας αυξήθηκαν κατά 1,9% και οι κατώτατες αποδοχές των εργατοϋπαλλήλων κατά 0,9%.

Λέτε, ο Κ. Σημίτης και οι υπόλοιποι κυβερνώντες του ΠΑΣΟΚ, που ισχυρίζονταν προεκλογικά, ότι έχουν κάνει την Ελλάδα επίγειο παράδεισο και την κοινωνική δικαιοσύνη πράξη, να μην ήξεραν αυτά τα στοιχεία;

Βεβαίως και τα γνώριζαν. Οπως γνωρίζουν πολύ καλά και τι αντιπροσωπεύουν στην πραγματικότητα, όσα εξαγγέλλουν και υπόσχονται και μετεκλογικά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ