Τρίτη 25 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Συντονίζονται οι φιλειρηνικές δυνάμεις

Σε σύσκεψη τη Μ. Τετάρτη 26/4, στις 7 μμ στο Εργατικό Κέντρο Τρίπολης (Ελευθερίου Βενιζέλου 39), καλεί η Επιτροπή Ειρήνης Αρκαδίας, τις συντονιστικές επιτροπές αγώνα σωματείων και συνδικαλιστών Πελοποννήσου, καθώς και τις Επιτροπές Ειρήνης της ΝΔ Πελοποννήσου.

Στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή Ειρήνης υπογραμμίζει ότι η ΕΕΔΥΕ, με τη διακήρυξή της, στις 19/4, ανακήρυξε το Μάη ως μήνα αντιιμπεριαλιστικής δράσης για το λαϊκό κίνημα, καθόρισε το πλαίσιο θέσεων του κινήματος, καθώς και μια σειρά εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Και συνεχίζει: «Είναι ανάγκη να συνεννοηθούμε και να συντονίσουμε τα βήματά μας έτσι ώστε να εναντιωθούμε αποφασιστικά στις νέες προκλήσεις των ιμπεριαλιστών, του ΝΑΤΟ, στην περιοχή μας, αλλά και στις δυνάμεις που ευθυγραμμίζονται».

Με νέα ορμή, πιο μαζικά, τονίζεται στο κείμενο της ανακοίνωσης, πιο μαχητικά το αντιιμπεριαλιστικό αντιπολεμικό κίνημα της περιοχής μας είναι σε θέση να κάνει ένα πιο αποφασιστικό βήμα μπροστά. Η μέχρι τώρα πάλη μας, επισημαίνουν τα μέλη της Επιτροπής, έχει φέρει αποτελέσματα. Διευρύνεται στη συνείδηση των φτωχών, λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας ότι μπορούμε να τα βάλουμε με τη νέα τάξη και το ΝΑΤΟ στην κατεύθυνση να αντισταθούμε σήμερα, να ανατρέψουμε αύριο τον ευρωΝΑΤΟικό ιμπεριαλισμό.

Και καταλήγουν, υπογραμμίζοντας: «Αποτελεί πρόκληση για το λαό της Πελοποννήσου το γεγονός ότι το Μάη, μήνα μέσα στο οποίο θα πραγματοποιηθεί η παμπελοποννησιακή πορεία ειρήνης "Κερασίτσα - Τρίπολη", στη μνήμη του μάρτυρα και αγωνιστή της Ειρήνης Γρ. Λαμπράκη, θα διεξαχθεί η ετήσια ΝΑΤΟική άσκηση "Νταϊνάμικ Μιξ", μέρος της οποίας θα γίνει στο χώρο ευθύνης μας (περιοχή Κυπαρισσίας). Αποτελεί επίσης πρόκληση για το λαό του Μοριά, η ύπαρξη της βάσης του Αραξου και των ατομικών βομβών που αποτελούν το φονικό χέρι του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, σε βάρος του λαού μας και των γειτονικών λαών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ