Τρίτη 25 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ραγιαδισμός και υποτέλεια

Ασφαλώς η δράση του φιλειρηνικού κινήματος και οι αντιΝΑΤΟικές, αντιπολεμικές, αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις του λαού μας ενοχλούν κάποιους. Πρώτα απ' όλους ενοχλούν τους Αμερικανούς και τους ΕυρωΝΑΤΟικούς συνεταίρους τους, για ευνόητους λόγους. Ενοχλούν τους ΝΑΤΟφρονες υποτακτικούς της Νέας Τάξης και το πολιτικό προσωπικό που υπηρετεί την πολιτική της. Ενοχλούν, μαζί με παράγοντες της ΝΔ, την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που, παραχωρώντας γη, αέρα και θάλασσα, λιμάνια και αεροδρόμια, κάνει ό,τι μπορεί για να διευκολύνει τα ΝΑΤΟικά στρατεύματα, τους ιμπεριαλιστές, που αιματοκύλησαν το γιουγκοσλαβικό λαό και συνεχίζουν την επέμβασή τους στα Βαλκάνια. Ενοχλούν την κυβέρνηση, γιατί, εκτός των άλλων, αναδείχνουν την άμεση εμπλοκή της στην ιμπεριαλιστική επέμβαση ενάντια στον ηρωικό γιουγκοσλαβικό λαό, στους λαούς των βαλκανικών χωρών. Ενοχλούν όλους αυτούς, τις πολυεθνικές και την ντόπια ολιγαρχία, που, με την ιμπεριαλιστική επέμβαση και την ελληνική συμμετοχή, προσμένουν να αποκομίσουν κέρδη πατώντας επί των πτωμάτων των λαών της Βαλκανικής.

Ηελληνική κυβέρνηση, η ντόπια πλουτοκρατία και τα ΜΜΕ τους, αυτά τα στενά συμφέροντα της ολιγαρχίας επιχειρούν να τα ταυτίσουν με τα λαϊκά συμφέροντα - αποκρύπτοντας, μάλιστα, τους τεράστιους κινδύνους για τη χώρα μας. Παράλληλα, επιδίδονται στην κατασυκοφάντηση του φιλειρηνικού κινήματος και του ΚΚΕ για τη σταθερή στήριξη που δίνει στο φιλειρηνικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, όπου συμμετέχουν και πρωτοστατούν οι κομμουνιστές, οι φίλοι και οπαδοί του Κόμματος. Αυτοί που παραβιάζουν κάθε έννοια διεθνούς δικαίου αλλά και κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, προσπαθούν να συκοφαντήσουν τον ελληνικό λαό, ο οποίος, καθολικά σχεδόν, καταγγέλλει και καταδικάζει την ιμπεριαλιστική επέμβαση. Ενώ δε διστάζουν να χρησιμοποιούν τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, την τρομοκρατία και τις διώξεις κατά φιλειρηνιστών, αντιιμπεριαλιστών προκειμένου να κάμψουν το αγωνιστικό τους φρόνημα και να διασφαλίσουν στους μακελάρηδες του γιουγκοσλαβικού λαού την απρόσκοπτη μετακίνηση των στρατευμάτων κατοχής.

Τελευταίο περιστατικό στην αλυσίδα αυτών των αντιδημοκρατικών ενεργειών αποτελεί η στάση της κυβέρνησης απέναντι στους φιλειρηνιστές της Κέρκυρας, που δεν υποκύπτουν και απαιτούν την απομάκρυνση του αεροπλανοφόρου «Αϊζενχάουερ», αρνούμενοι να επιτρέψουν στους μακελάρηδες των Βαλκανίων να χρησιμοποιήσουν το όμορφο νησί τους ως τόπο «αναψυχής». Κι όμως, παρά την καθολική αντίδραση των Κερκυραίων πολιτών στην επίσκεψη του αμερικανικού αεροπλανοφόρου, επώνυμα στελέχη και πολιτικοί παράγοντες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στο νησί, με ένα μπαράζ προκλητικών δηλώσεών τους, όχι μόνον προσπαθούν να συκοφαντήσουν το φιλειρηνικό κίνημα και τους κομμουνιστές που αντιστέκονται, αλλά και σπεύδουν δουλοπρεπώς να... καλωσορίσουν τα αμερικανικά στρατεύματα! Και για να δικαιολογήσουν το ραγιαδισμό και την υποτέλειά τους, προβάλλουν κάποια δήθεν οφέλη που μπορεί να έχουν καταστηματάρχες - τους οποίους και προσπαθούν να παρασύρουν στη λογική τους - με το να εισπράξουν κάποια δολάρια προσφέροντας υπηρεσίες στους στρατιώτες του αμερικανικού αεροπλανοφόρου!

Δεν πρόκειται, απλώς, για το ραγιαδισμό των υποτακτικών της ιμπεριαλιστικής τάξης. Κυρίως, αυτή η στάση αποπνέει την αντίληψη πως όλα μπορεί να αγοράζονται και να πουλιούνται - ακόμα και η αξιοπρέπεια και η περηφάνια. Ομως, όπως δείχνει και η αντίδραση του κερκυραϊκού λαού, αυτή η «εκπόρνευση» δεν αγγίζει τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού, που αντιστέκεται στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και επιμένει να μην ξεπουλά τις λαϊκές αξίες της αξιοπρέπειας και της αλληλεγγύης στους λαούς που υποφέρουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ