Τρίτη 25 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΡ. ΒΕΡΕΛΗΣ
Παραδοχή της αποτυχίας

Μεγάλα ταμειακά προβλήματα στην «Ολυμπιακή Αεροπορία» αναγνώρισε ο νέος υπουργός Μεταφορών

Σε κινδυνολογία σχετικά με το μέλλον της «Ολυμπιακής Αεροπορίας», που εκτιμάται ως προάγγελος νέων μέτρων συρρίκνωσης της επιχείρησης, επιδόθηκε στην ομιλία του ο υπουργός Μεταφορών, Χρίστος Βερελής, παραδεχόμενος ουσιαστικά την αρνητική πορεία της επιχείρησης και την αποτυχία των κυβερνητικών επιλόγων.

Οπως τόνισε υπάρχουν «οξύτατα ταμειακά προβλήματα» που ενισχύονται και από το γεγονός ότι κινδυνεύει το χρονοδιάγραμμα μετεγκατάστασης της «Ολυμπιακής» στο αεροδρόμιο των Σπάτων, γεγονός που δημιουργεί έλλειμμα το οποίο «είναι μεγαλύτερο από αυτό που υπολογιζόταν, ενώ για το 2000 θα υπάρχει έλλειμμα, το οποίο θα είναι σχετικά συρρικνωμένο».

Ειδικότερα όσον αφορά τα ταμειακά προβλήματα της επιχείρησης, ο Χρίστος Βερελής σημείωσε ότι θα απευθυνθεί στη «Σπιντ Γουινγκ» που έχει την ευθύνη της διοίκησης της επιχείρησης, προκειμένου να ζητήσει «σειρά στοιχείων, προκειμένου να διαπιστώσω την πορεία της οικονομικής της θέσης, αλλά και της ανταγωνιστικής της θέσης και της πορείας ένταξή της σε διεθνή στρατηγική συμμαχία, πράγματα τα οποία προβλέπονταν από το συμβόλαιο διαχείρισης που έχει υπογραφεί με τη "Speed Wing" με την εγγύηση της "British Airways"». Η ΟΑ, κατέληξε ο Χρ. Βερελής, «έχει χρόνια προβλήματα», τονίζοντας πως απαιτούνται «γρήγορες επιλογές λύσεων. Το Δημόσιο έχει πληρώσει στην εξέλιξη αυτή σημαντικότατα ποσά χωρίς το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Ο υπουργός Μεταφορών αναφέρθηκε επίσης στο θέμα των λεωφορείων, υποστηρίζοντας ότι θα συνεχιστεί η πορεία ενίσχυσης του στόλου, κάνοντας λόγο για προμήθεια 400 θερμικών λεωφορείων και 290 λεωφορείων με φυσικό αέριο ως το 2003. Παράλληλα δήλωσε πως μέσα στο Μάη θα ολοκληρωθεί η διαδικασία επιλογής γραμμής τραμ στην Αθήνα, ενώ σημείωσε ότι το υπουργείο θα κινηθεί στην κατεύθυνση της ενίσχυσης των σιδηροδρομικών υποδομών στους άξονες Πειραιά - Αθήνας- Θεσσαλονίκης και Αθήνας - Κορίνθου - Πάτρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ