Τρίτη 25 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ο καθένας με τις αξίες του

«Το ΚΚΕ βρίσκεται ακόμα στο 1920», απεφάνθη, σε χτεσινή πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, μία εκ των νεότευκτων βουλευτίνων του ΠΑΣΟΚ, η Σοφία Σακοράφα.

Φαίνεται, πως δεν έχει μάθει και τόσο καλά τα σημειώματα που μοιράζει ο «Τομέας Διαφώτισης» του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με αυτά, το ΚΚΕ βρίσκεται στην εποχή του «ψυχρού πολέμου», όχι όμως και στο 1920. Πρώην ακοντίστρια, όμως, η Σ. Σακοράφα και, μάλιστα, πρωταθλήτρια, φαίνεται πως δεν μπορεί να τιθασεύσει τον... ενθουσιασμό της κι... έβγαλε μερικές δεκαετίες παραπάνω. Αλλωστε, τι 1980 και 1970, τι 1920, μικρή η διαφορά...

Σημασία έχει η... ουσία. Το ΚΚΕ - πάντα, κατά τη Σ. Σακοράφα - βρίσκεται στο παρελθόν, στα... μουσειακά και αραχνιασμένα, περί ισότητας και δημοκρατικών δικαιωμάτων, περί κοινωνικής δικαιοσύνης και μη εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, περί του αναφαίρετου δικαιώματος του κάθε λαού να ορίζει την τύχη του και το δρόμο της ανάπτυξής του, κλπ., κλπ. Ενώ, η ίδια, υποτίθεται σύγχρονη και μέσα στα πράγματα, έχει προσαρμόσει τις αξίες και τα ιδανικά της στους νόμους της αγοράς και της παγκοσμιοποίησης, στη νέα τάξη του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, στο «δικαίωμα» των ολίγων να ορίζουν την τύχη των πολλών.

Τι να κάνουμε, ο καθένας με τις αξίες και τα ιδανικά του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ