Τρίτη 25 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΚΚΙ
Τον ερχόμενο Δεκέμβρη το συνέδριο του κόμματος

Σε υποψήφιους βουλευτές και στελέχη του κόμματός του, μίλησε το Σάββατο στην Αθήνα και την Κυριακή στη θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλας. Στις ομιλίες του, ανέλυσε το εκλογικό αποτέλεσμα, ανέφερε τις αιτίες για τις οποίες το ΔΗΚΚΙ δεν μπήκε στη Βουλή και προεξόφλησε ότι στο προσεχές συνεδρίου που θα γίνει το Δεκέμβρη θα διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία του κόμματος.

Αναλύοντας το σημερινό πολιτικό σκηνικό, υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ θα οδηγηθούν σε διάσπαση, απέκλεισε τις πολιτικές συμμαχίες με το ΚΚΕ και το ΣΥΝ και ανακοίνωσε ότι πολύ σύντομα θα αρχίσουν μέσα στο κόμμα οι διαδικασίες οργανωτικής ανασύστασης και ανασυγκρότησης του ΔΗΚΚΙ. Ο Δ. Τσοβόλας, επίσης, ξεκαθάρισε ότι το συνέδριο θα είναι ιδεολογικό και καταστατικό.

Παράλληλα, ο Δ. Τσοβόλας χαρακτήρισε «τις ηγεσίες των δυο κομμάτων υποτελείς του μεγάλου κεφαλαίου και των εκδοτικών συγκροτημάτων». Ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του ανέφερε: «Ο τρόπος εκσυγχρονισμού, που μεθοδεύουν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, που αποτελούν τις όψεις του ίδιου νεοφιλελεύθερου νομίσματος, προϋποθέτει συρρίκνωση του κράτους». Κατηγόρησε «τα διαπλεκόμενα συμφέροντα» και υποστήριξε ότι «το κατεστημένο προσπάθησε να μην υπάρχουν θύλακες αντίστασης, μέσα και έξω από τη Βουλή, αφού γνωρίζει ότι το σύστημα πάει για αναδιάταξη».

Αναφερόμενος στο ΚΚΕ, ο Δ. Τσοβόλας προχώρησε σε φραστική επίθεση: «Το ΚΚΕ με ευθύνη της ηγεσίας του, βρίσκεται σε ηθελημένη απομόνωσή του, περιμένοντας να ξαναγραφεί η ιστορία. Ονειρο και στόχος του, να παραμείνει το μόνο αριστερό κόμμα στη Βουλή και ας έχει ασήμαντο ποσοστό. Δεν καταλαβαίνει ή κάνει πως δεν καταλαβαίνει, ότι αυτό θέλει και το οικονομικό και το πολιτικό κατεστημένο, ώστε να δώσουν επίφαση δημοκρατίας στο ουσιαστικά αντιδημοκρατικό πολιτικό σύστημα». Ηθελημένα, προφανώς ο Δ. Τσοβόλας, ξεχνά ότι ο ίδιος με μια σειρά από δηλώσεις και συνεντεύξεις του, έκανε λόγο για μετεκλογικές συμμαχίες με το «άλλο» ΠΑΣΟΚ, όπως ήθελε να το χαρακτηρίζει και αυτός επιδίωκε να γίνει... διαχειριστής της σημερινής πολιτικής κατάστασης του τόπου...

Φαίνεται επίσης να «ξεχνά» ο Δ. Τσοβόλας ότι το ΚΚΕ σήμερα πραγματοποιεί ένα πλατύ άνοιγμα μέσα στην κοινωνία και καλεί κάθε προοδευτικό άνθρωπο να παλέψει για την οικοδόμηση του Λαϊκού Μετώπου και την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεδρίασε η ΚΕ του ΔΗΚΚΙ(2003-10-28 00:00:00.0)
Συμμετέχουμε στο διάλογο για λόγους «θεσμικούς και ουσιαστικούς»(2003-07-31 00:00:00.0)
Επιστολή Αλ. Παπαρήγα προς το ΔΣ της ΕΡΤ(2002-09-05 00:00:00.0)
Καταδίκασε από τη μια...συνεργάζεται από την άλλη(2000-03-18 00:00:00.0)
Υπέρμαχος της ουτοπίας της πραγματικής "σύγκλισης"(1998-12-22 00:00:00.0)
Αντιφάσεις...(1998-02-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ