Τρίτη 20 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Θα απαντήσει... το Φθινόπωρο

Για τα προβλήματα της Ζώνης Περάματος

Χωρίς να ανοίξουν τα χαρτιά τους οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης και μόνο με υποσχέσεις που και αυτές όμως βρίσκονται στο πλαίσιο της πολιτικής της ΕΕ, πραγματοποιήθηκε χτες το βράδυ, στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας η συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής για τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος υπό την προεδρία του Μ. Κεφαλογιάννη και τη συμμετοχή των γενικών γραμματέων έξι συναρμόδιων υπουργείων και των προεδρείων των Σωματείων της Ζώνης. Στη σύσκεψη μετείχε επίσης ο Γ. Πατσιλινάκος, βουλευτής του Πειραιά του ΚΚΕ.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ζήτησαν να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα ανάπτυξης και βιωσιμότητας της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, να διασφαλιστούν οι εργαζόμενοι άνω των 55 ετών και να δεσμευτεί η κυβέρνηση πως οι άνεργοι της Ζώνης με 30 ένσημα το χρόνο θα μπορούν να μπαίνουν στο Ταμείο Ανεργίας μέχρι να βρουν δουλιά. Απέναντι στα συγκεκριμένα αυτά αιτήματα, οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης είπαν ότι θα απαντήσουν σε δύο μήνες...

Ετσι οι εργαζόμενοι παραμένουν σταθερά στο δρόμο του αγώνα, προκειμένου να υπερασπίσουν το δικαίωμά τους στο μεροκάματο και να αποκρούσουν τη διαλυτική πολιτική σε βάρος της Ζώνης που άσκησε το ΠΑΣΟΚ και ακολουθεί πιστά η κυβέρνηση της ΝΔ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ