Τρίτη 20 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στα 55 στην ανεργία

Την απέλυσαν αφού τσέπωσαν την επιδότηση του ΟΑΕΔ

Απολύθηκε εργαζόμενη από το κατάστημα «Ζουριδάκης» με δερμάτινα είδη, που βρίσκεται στην οδό Μητροπόλεως, στην Αθήνα. Η εργαζόμενη, 55 ετών, δούλευε στο κατάστημα για 4 χρόνια, χωρίς ένσημα τα τρία χρόνια, χωρίς άδειες και ρεπό.

Σημειώνεται ότι ο εργοδότης τον τελευταίο χρόνο είχε προσλάβει την εργαζόμενη μέσω ΟΑΕΔ, προκειμένου να «αρπάξει» την αντίστοιχη επιδότηση, και μόλις αυτή τελείωσε την απέλυσε. Με παρέμβαση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας έγινε καταγγελία στο ΙΚΑ, κάτι που εξόργισε ιδιαίτερα τον εργοδότη.

Συγκεκριμένα, η εργαζόμενη πήγε στο κατάστημα, συνοδευόμενη από τον υπάλληλο του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων, προκειμένου να παραλάβει το γραμμάτιο είσπραξης για την αποζημίωσή της. Την επόμενη μέρα ο εργοδότης πήγε στο Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων και άρχισε να βρίζει τον υπάλληλο και να τον απειλεί ότι θα κάνει μήνυση γιατί «λείπουν» πράγματα από το κατάστημά του. Στο αστυνομικό τμήμα όπου πήγαν στη συνέχεια, παρουσία συνδικαλιστών του Συλλόγου, του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και της ΓΣΕΕ, ο εργοδότης αρκέστηκε σε αστειότητες και βεβαίως δεν κατέθεσε καμία μήνυση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ