Τρίτη 20 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΑΚΑ
Υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Σταδίου (ΟΑΚΑ), κατά τη διάρκεια της χτεσινής 24ωρης απεργίας τους, πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στο ΟΑΚΑ, ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει τη διετή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας 2003 -2004.

Απόφαση που ανακοινώθηκε προσφάτως από τον νέο πρόεδρο του Οργανισμού Μ. Κατσιαδάκη και αποτελεί χτύπημα στο ρόλο και τη λειτουργία των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους σήμερα και αύριο με τρίωρες στάσεις εργασίας και συγκέντρωση έξω από το ΟΑΚΑ.

Οι 340 εργαζόμενοι του ΟΑΚΑ διεκδικούν, ακόμα, την άμεση καταβολή των εργοδοτικών εισφορών στο ΙΚΑ των τελευταίων τριών μηνών και απαιτούν να σταματήσει η συστηματική απαξίωσή τους από την εργασία. Συγκεκριμένα, ενώ έχουν τεράστια εμπειρία στη διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων δε συμμετέχουν στο σχεδιασμό των Ολυμπιακών Αγώνων και στη θέση τους απασχολούνται «εθελοντές» και εργαζόμενοι μέσω προγραμμάτων που έχει συμφωνήσει ο ΟΑΕΔ με τον Οργανισμό «Αθήνα 2004»!!! Ανάλογη κατάσταση αντιμετωπίζουν και οι 170 εργαζόμενοι στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ). Χτες, μετά τη συγκέντρωση έξω από το ΟΑΚΑ οι εργαζόμενοι, μαζί με συναδέλφους τους από το ΣΕΦ, πραγματοποίησαν νέα συγκέντρωση έξω από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, όπου όμως οι αρμόδιοι, παρότι είχαν ειδοποιηθεί, δεν ήταν εκεί.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ