Τρίτη 20 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΟΑΕΔ
Αγώνας για πλήρη και μόνιμη δουλιά

Το καθεστώς χρόνιας ομηρίας που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί του ΟΑΕΔ, τους οποίους και αυτούς αποκλείει το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, καταγγέλλει η Γραμματεία Εκπαιδευτικών ΟΑΕΔ του ΠΑΜΕ και καλεί τους αναπληρωτές και ωρομίσθιους καθηγητές να δώσουν μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους τη μάχη για τη μονιμοποίησή τους και την επίλυση των εργασιακών τους προβλημάτων.

Σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Εκπαιδευτικών ΟΑΕΔ του ΠΑΜΕ μεταξύ άλλων σημειώνει:

Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, απέναντι στο αίτημά μας για μονιμοποίηση, μας γέμισαν υποσχέσεις και προχώρησαν σε αποσπασματικές μονιμοποιήσεις προκειμένου να διασπάσουν τους εργαζόμενους. Αυτό το στόχο εξυπηρετούν ο νόμος 3144 και ο πίνακας αναπληρωτών που έφτιαξαν.

Η κυβέρνηση της ΝΔ αξιοποιεί τις δυνατότητες που της έδωσαν οι νόμοι και η πολιτική του ΠΑΣΟΚ στην κατεύθυνση της γενίκευσης των ελαστικών μορφών εργασίας. Ενώ ευθύνες έχει και ο ΣΥΝ που καλλιεργεί αυταπάτες για την κοινοτική οδηγία 77/90. Οι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ προσπαθούν να αποκοιμίσουν τους εργαζόμενους και στηρίξουν αυτή την πολιτική.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση η Γραμματεία καλεί τους εργαζόμενους να διαλύσουν τις αυταπάτες και να διεκδικήσουν μονιμοποίηση των αναπληρωτών και ωρομίσθιων καθηγητών για να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες των σχολείων.

Ακόμα αναφερόμενη στην εκπαίδευση, επισημαίνει ότι τα προβλήματα που παρουσιάζει ξεπηδούν από την εκπαιδευτική και τη γενικότερη πολιτική. Σχετίζονται με τους διαφορετικούς τύπους σχολείων που κανένας δεν αποσκοπεί στην ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας των νέων. Σχετίζονται με την υποβάθμιση των ΤΕΕ, που λειτουργούν ως κέντρα κατάρτισης φθηνού και ευέλικτου εργατικού δυναμικού και με το απαράδεκτο καθεστώς μαθητείας των ΤΕΕ του ΟΑΕΔ, όπου τα παιδιά έρχονται αμέσως μετά το εξαντλητικό μεροκάματο. Στόχος τους η πλήρης ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης και οι υποταγμένοι εκπαιδευτικοί «χωρίς κουράγιο να διαπαιδαγωγούν νέους ανθρώπους και να παλέψουν για τη ζωή και το έργο τους». Αντίθετα, ο λαός χρειάζεται άμεσα ένα σχολείο, ενιαίο, δωδεκάχρονο, χωρίς διαχωρισμούς σε πολλούς τύπους, που να παρέχει βασική γενική παιδεία σε όλα τα παιδιά. Ενα σχολείο αποκλειστικό δημόσιο, δωρεάν, που να ανήκει στο υπουργείο Παιδείας και μόνο. Γι' αυτό ο αγώνας των εκπαιδευτικών του ΟΑΕΔ πρέπει να συνδεθεί με τον αγώνα των άλλων εκπαιδευτικών, της εργατικής τάξης και του λαού για μια πραγματικά λαϊκή παιδεία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ