Τρίτη 20 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ν. ΙΩΝΙΑ ΒΟΛΟΥ
Δεν καταβάλλονται δεδουλευμένα

Ερώτηση του ΚΚΕ για τους εργαζόμενους στα εργοτάξια του περιφερειακού δρόμου

Προβλήματα με τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τους αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα εργοτάξια του περιφερειακού δρόμου του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου (ΠΣΒ) - Ν. Ιωνίας. Το θέμα έφεραν με Ερώτησή τους στη Βουλή, οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής και Τάκης Τσιόγκας.

Οπως αναφέρεται στην Ερώτηση, στους εργαζόμενους οφείλονται αυτή τη φορά ο μισθός και οι υπερωρίες του Ιουνίου, το επίδομα αδείας του 2004 και σε ορισμένους και το επίδομα αδείας του 2003, ενώ δεν έχουν δοθεί τα ένσημα από το τελευταίο τρίμηνο του 2003.

«Οι εργαζόμενοι - σημειώνεται - αντιμετωπίζουν καθ' όλη τη διάρκεια των εργασιών τέτοια προβλήματα. Κατά καιρούς τούς δίνονται διάφορες υποσχέσεις για αντιμετώπισή τους, χωρίς όμως να τηρούνται. Η μερική ικανοποίηση των αιτημάτων και οι όποιες ρυθμίσεις γίνονται έχουν προσωρινό χαρακτήρα, με αποτέλεσμα στο χρονικό διάστημα της κατασκευής του δρόμου οι εργαζόμενοι να βρίσκονται μόνιμα σε απόγνωση».

Οι βουλευτές ρωτούν τους υπουργούς Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας και ΠΕΧΩΔΕ «τι μέτρα προτίθενται να πάρουν, ώστε να καταβληθούν άμεσα στους εργαζόμενους τα χρήματά τους, αλλά και για να μην υπάρξουν στο μέλλον παρόμοια φαινόμενα;».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ