Τρίτη 20 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΣΤΟΡΙΑ
Νεφροπαθείς χωρίς αιμοκάθαρση

Σοβαρά προβλήματα λειτουργίας αντιμετωπίζει η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς, εξαιτίας της έλλειψης του αναγκαίου προσωπικού, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να υποστηρίξει την ένταξη σε αιμοκάθαρση νέων ασθενών, αλλά και να δημιουργούνται προβλήματα στους νεφροπαθείς και εργαζόμενους της Μονάδας.

Ερώτηση για τα προβλήματα του νοσοκομείου κατέθεσαν τις προηγούμενες μέρες οι βουλευτές του ΚΚΕ Α. Τζέκης και Γ. Χουρμουζιάδης προς τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Νικ. Κακλαμάνη.

Σχετική ανακοίνωση κυκλοφόρησε και η Νομαρχιακή Επιτροπή Καστοριάς του ΚΚΕ, στην οποία επισημαίνει ότι το πρόβλημα με τους νεφροπαθείς του νομού Καστοριάς αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου των προβλημάτων στο χώρο της Υγείας.

Η ΝΕ Καστοριάς υπογραμμίζει ότι τα νοσοκομεία της χώρας ταλανίζονται από τα προβλήματα. Από την έλλειψη του αναγκαίου και κατάλληλα εκπαιδευμένου προσωπικού, καθώς και της απαραίτητης χρηματοδότησης, για να ανταποκριθούν στα λειτουργικά τους έξοδα με αποτέλεσμα να δίνονται σε ιδιώτες όλο και περισσότερες λειτουργικές αρμοδιότητες όπως καθαριότητα, φύλαξη, διοικητική και λογιστική υποστήριξη κλπ. Ακόμα, η ασύστολη κερδοσκοπία των φαρμακευτικών εταιριών και ιδιαίτερα των πολυεθνικών της βιοϊατρικής τεχνολογίας και οι μεσάζοντες εμπορικοί τους αντιπρόσωποι.

«Γίνεται σαφές, τονίζει η ΝΕ Καστοριάς του ΚΚΕ, ότι τα κέρδη για το κεφάλαιο και υψηλής ποιότητας υγεία για το λαό δε συμβιβάζονται. Ως αναγκαιότητα, λοιπόν, προκύπτει η ενεργοποίηση ενός ευρύτερου μετώπου για το αντιπάλεμα και την ανατροπή της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί με στόχους: Την κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της Υγείας. Να γίνουν δημόσιες όσες ιδιωτικές επιχειρήσεις είναι κατάλληλες και λειτουργούν σήμερα στον τομέα Υγείας - Πρόνοιας. Ολο το προσωπικό στο σύστημα Υγείας - Πρόνοιας να είναι μόνιμο, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης με αξιοπρεπείς μισθούς, συνθήκες εργασίας και δυνατότητες επιστημονικής εξέλιξης».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ