Τρίτη 20 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΧΙΟΣ
Δυναμική κινητοποίηση των κατοίκων

Δυναμικό «όχι» στην απελευθέρωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών είπαν το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής οι κάτοικοι και οι φορείς της Χίου στη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν στο λιμάνι του νησιού. Κατέλαβαν μάλιστα το χώρο προσέγγισης των πλοίων και στη συνέχεια τον καταπέλτη του πλοίου «ΜΥΤΙΛΗΝΗ», το οποίο και κράτησαν για μια περίπου ώρα εμποδίζοντας τον απόπλου του.

Με επικεφαλής τον πρόεδρο της Παγχιακής Ενωσης Συνταξιούχων ΝΑΤ καπετάν Νικόλα Γιόμελο απηύθυναν μήνυμα προς την κυβέρνηση και τους εφοπλιστές πως δε θα δεχτούν τις καταστροφικές συνέπειες της απελευθέρωσης των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών στη ζωή και την οικονομία του νησιού και των κατοίκων του.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και ο κυβερνητικός βουλευτής Γ. Πίττας, ο οποίος, ως «εκπρόσωπος» της ΝΕΛ, μετέφερε τις προτάσεις της εταιρίας που απέρριψαν οι συγκεντρωμένοι και έδειξε τον προσανατολισμό της κυβέρνησης.

Η αποπροσανατολιστική, αλλά και ταυτόχρονα εκβιαστική ρήση του «ή δεχόσαστε τις προτάσεις της εταιρίας ή δεν ισχύουν» απορρίφθηκε ασυζητητί από τη Συντονιστική Επιτροπή, δείχνοντας ότι οι κάτοικοι δεν πρόκειται να θυσιάσουν τα συμφέροντά τους στα ψίχουλα των εφοπλιστών.

Στη συγκέντρωση πήραν μέρος εκατοντάδες πολύτεκνοι, φοιτητές, άτομα με ειδικές ανάγκες, εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, της ΑΔΕΔΥ, του Εργατικού Κέντρου του νησιού, συνταξιούχοι του ΝΑΤ κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ