Τρίτη 20 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΤΣΙΠΙΤΑ»
Συρρίκνωση προσωπικού

Πρόγραμμα 60 «οικειοθελών αποχωρήσεων» εξήγγειλε η εργοδοσία

Το εργοστάσιο της «Τσιπίτα» στη Λαμία
Το εργοστάσιο της «Τσιπίτα» στη Λαμία
Σε συρρίκνωση του προσωπικού με τη μέθοδο των «οικειοθελών αποχωρήσεων», προχωρά ακόμα ένας «κρατικοδίαιτος» βιομήχανος, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης «ΤΣΙΠΙΤΑ» κ. Θεοδωρόπουλος, στη Λαμία. Οι απολύσεις αυτές, που μπορεί να φτάσουν και τις 60, αφορούν εργαζόμενους με μεγάλη προϋπηρεσία και μεγάλης ηλικίας, τους οποίους αφού τους ξεζούμισαν για πολλά χρόνια σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα, τους πετάνε στην ανεργία.

Περιοδεία στην επιχείρηση πραγματοποίησαν την προηγούμενη Παρασκευή, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Παναγιώτης Τσίχλης με τον Θύμιο Τσέτσο μέλος της Γραμματείας Φθιώτιδας του ΠΑΜΕ και της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου. Βέβαια, οι εργαζόμενοι την ώρα της παραγωγής (γιατί δεν υπάρχει διάλειμμα) ήταν δύσκολο ν' ανοίξουν συζήτηση με τους συνδικαλιστές, πόσο μάλλον κάτω από το φόβο της απόλυσης και της ανεργίας να μιλήσουν για τις άθλιες συνθήκες εργασίας που υπάρχουν.

Με αφορμή τις «οικειοθελείς αποχωρήσεις», η Νομαρχιακή Επιτροπή Φθιώτιδας του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της υπογραμμίζει την ασυδοσία που απολαμβάνουν τα αφεντικά της «ΤΣΙΠΙΤΑ», όπως και το ότι στο όνομα της «ανταγωνιστικότητας» οι καπιταλιστές απολαμβάνουν την πρωτιά σε φοροελαφρύνσεις και επιδοτήσεις, που τους παρέχουν, χρόνια τώρα, οι πολιτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Αντίθετα, επισημαίνει η ΝΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ, οι εργαζόμενοι που παράγουν όλο τον κοινωνικό πλούτο, χάνουν βασικά δικαιώματα και κατακτήσεις μέσα σε συνθήκες τρομοκρατίας και εντατικοποίησης της εργασίας.

Η ΝΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ καλεί τους εργάτες, ενωμένοι και αγωνιστικά, να αντιμετωπίσουν την εργοδοσία. Να ενισχύσουν τις γραμμές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και τους αγώνες του, διεκδικώντας να μη γίνει καμία απόλυση, για πλήρη και σταθερή εργασία με όλα τα δικαιώματα και τις σύγχρονες ανάγκες τους. Καλεί, επίσης, το φθιωτικό λαό να βγάλει τα απαραίτητα πολιτικά συμπεράσματα, να ενισχύσει σταθερά την αταλάντευτη δύναμη των εργαζομένων, το ΚΚΕ, για ριζική αλλαγή πολιτικής σε όφελος του λαού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο «ελεύθερος» εργαζόμενος(2021-05-08 00:00:00.0)
Πρωτοβουλίες αλληλεγγύης από το ΣΕΗ(2020-03-26 00:00:00.0)
Συντονίζουν τον αγώνα τους(2005-05-18 00:00:00.0)
Εργασιακό γκέτο(2004-04-15 00:00:00.0)
Εργαζόμενοι εξαναγκάστηκαν σε «οικειοθελή» αποχώρηση(2004-02-13 00:00:00.0)
Απολύει 50 εργαζόμενους(2001-09-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ