Σάββατο 29 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εκθεσιακές περιπλανήσεις

Εργο του Α. Βουρλούμη
Εργο του Α. Βουρλούμη
Μεγάλη αναδρομική έκθεση του Ανδρέα Βουρλούμη (1910-1999) διοργανώνει και παρουσιάζει το Μορφωτικό Ιδρυμα της Εθνικής Τράπεζας στον εκθεσιακό του χώρο (Μέγαρο Εϋνάρδου, Αγίου Κωνσταντίνου 20 και Μενάνδρου). Εως τις 27 Ιούνη εκτίθενται έργα σε χαρτί (ακουαρέλες, παστέλ, σχέδια κ.ά.), στην πλειονότητά τους μικρών διαστάσεων, καθώς και σημειωματάρια του ζωγράφου, στα οποία καταγράφονται όψεις της καθημερινής ζωής: η θέα από το σπίτι του ζωγράφου ή από το εργαστήριό του, εσωτερικά, αγαπημένα τοπία, σκηνές του δρόμου, πρόσωπα οικείων και φίλων.

***

«Μεταμορφώσεις του σώματος» είναι ο τίτλος της ομαδικής έκθεσης που εγκαινιάζεται στις 3 Ιουνίου (8.30μ.μ.) στην γκαλερί «Καλφαγιάν» (Καψάλη 6). Θα εκτεθούν δημιουργίες των: Ν. Εγγονόπουλου, Γ. Μόραλη, Ν. Κεσσανλή, Γ. Ρόρρη, Γ. Δαμοπούλου, Τ. Γερμενή, Π. Κυριαζή κ.ά.

***

Με τίτλο «Θάλασσα», στο Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσού (πλατεία Καρύτση) φιλοξενούνται έργα ζωγραφικής της Αθηνάς Κοτσώνη - Συνέτου. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 31/5.

***

Μία επιλογή των καλύτερων έργων που παρουσίασε την περίοδο 2003-2004, φιλοξενεί στους χώρους της η αίθουσα τέχνης «Μέδουσα» (Ξενοκράτους 7). Από τις 3 Ιουνίου έως τις 2 του Οκτώβρη θα εκτεθούν δημιουργίες των: Γ. Ζογγολόπουλου, Ν. Ταστσιόγλου, Α. Ξάνθου, Ντ. Πούλμαν, Λ. Μπέμπη, Στ. Στάμου. Η γκαλερί δε θα λειτουργεί τα Σάββατα, ενώ θα παραμείνει κλειστή από 17 Ιουλίου έως 2 Αυγούστου και από 4 έως 20 του Σεπτέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ