Σάββατο 29 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ευκαιρία να διορθώσουμε...

Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα έχουν μια πολύτιμη, δεύτερη ευκαιρία στις 13 του Ιούνη. Την ευκαιρία να διορθώσουν αυτό που έγινε κατά την εκλογική αναμέτρηση του περασμένου Μάρτη. Την ευκαιρία να καταδικάσουν αποφασιστικά τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Το διάστημα που μεσολάβησε από τις 7 του Μάρτη, αν και μικρό, δείχνει ολοκάθαρα πως η ανάδειξη της ΝΔ στη διακυβέρνηση της χώρας τίποτα το θετικό δε σηματοδότησε για τον ελληνικό λαό, όπως επίσης και του ΠΑΣΟΚ ως αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η νέα κυβέρνηση ακολουθεί την παλιά γνώριμη και δυσβάσταχτη για το λαό πολιτική που για χρόνια εφάρμοζε το ΠΑΣΟΚ. Καθημερινά αποδεικνύει πως στις αρχές του Μάρτη είχαμε απλά αλλαγή φρουράς στη διαχείριση της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής. Τι αντιπολίτευση λοιπόν μπορούσε να κάνει το ΠΑΣΟΚ; Από την επομένη των εκλογών, «το 'να χέρι νίβει τ' άλλο...».

Τότε υπήρξαν άνθρωποι που επέλεξαν τη ΝΔ όχι γιατί συμφωνούσαν με το πρόγραμμά της, με την πολιτική της, αλλά γιατί θέλησαν έτσι να διαμηνύσουν την οργή τους στο ΠΑΣΟΚ. Αλλοι πάλι θέλησαν, στηρίζοντας εκλογικά το ΠΑΣΟΚ, να αποτρέψουν την άνοδο στην εξουσία της ΝΔ. Κάποιοι έδωσαν την ψήφο τους στον ΣΥΝ παίρνοντας τοις μετρητοίς τις μεγαλόστομες διακηρύξεις του περί ενότητας της Αριστεράς, που διαψεύστηκαν παταγωδώς λίγες μέρες μετά τις εκλογές και μαζί τους οι ελπίδες των ανθρώπων που τις πίστεψαν και τις στήριξαν στην κάλπη.

Σήμερα, όλοι αυτοί πρέπει να σκεφτούν καλά, να φτάσουν στην κάλπη έπειτα από ώριμη σκέψη. Σε τι τους ωφέλησε η επιλογή της 7ης του Μάρτη; Τι έχουν να προσδοκούν από δύο κόμματα φύσει και θέσει υπέρ των συμφερόντων της πλουτοκρατίας και εναντίον των λαϊκών συμφερόντων; Η ίδια η ζωή των λαϊκών στρωμάτων δίνει την απάντηση στα ερωτήματα. Τα διογκούμενα προβλήματά τους θα γίνουν μεγαλύτερα και χειρότερα την επαύριο των ευρωεκλογών, όταν νέα αντιλαϊκά αντεργατικά μέτρα θα σκάσουν μύτη. Ας μην περιμένουν να το διαπιστώσουν. Γιατί τότε θα είναι αργά, θα έχει χαθεί μια ακόμα ευκαιρία.

Στις 13 του Ιούνη καταψηφίζουμε την ακρίβεια, την ανεργία, τα καθηλωμένα εισοδήματα, την εμπορευματοποιημένη Παιδεία και Υγεία. Καταψηφίζουμε τα κόμματα του ευρωμονόδρομου δεξιά και αριστερά. Στέλνουμε μήνυμα καταδίκης της ευρωενωσιακής πολιτικής, που τη στηρίζουν φανατικά ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Συνασπισμός. Στις 13 του Ιούνη υπερψηφίζουμε το ΚΚΕ. Ψηφίζουμε υπέρ μιας καλύτερης προοπτικής, με πιο δυνατό λαϊκό εργατικό κίνημα, με πιο ισχυρή την αντίσταση στα μέτρα που θα έρθουν. Δηλώνουμε και με την ψήφο μας την αντίσταση, την απειθαρχία, την ανυπακοή στην πολιτική καρατόμησης των δικαιωμάτων μας. Και στις 14 του Ιούνη συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά, από καλύτερες θέσεις, τον αγώνα μας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ