Παρασκευή 30 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΝΩΣΗ ΝΑΥΤΩΝ
Διέγραψε συνδικαλιστή!

Το περιβεβλημένο με εφοπλιστικές δάφνες στέλεχος του ΣΥΝ, Αντώνης Νταλακογιώργος, διέγραψε το μέλος της διοίκησης του σωματείου Δ. Πανάγο, που ενοχλούσε τους καραβοκύρηδες

Το φερέφωνο των εφοπλιστών, ο Αντώνης Νταλακογιώργος, στέλεχος του ΣΥΝ και πρόεδρος της Ενωσης Ναυτών (ΠΕΝΕΝ), αυτή τη φορά πια ξεπέρασε κάθε όριο! Προχτές με το «έτσι θέλω», θεωρώντας ότι το ναυτεργατικό σωματείο της ΠΕΝΕΝ είναι τσιφλίκι του, διέγραψε από το σωματείο, παράνομα, πραξικοπηματικά, χωρίς καμία αιτιολογία, τον συνδικαλιστή Δ. Πανάγο, εκπρόσωπο των ταξικών δυνάμεων της παράταξης του «Αγωνιστικού Συνδυασμού Ναυτών» (ΑΣΝ), ο οποίος επιπλέον είναι και μέλος της διοίκησης του Σωματείου! Ο Δ. Πανάγος είναι από τους ναυτεργάτες που, στα πλαίσια της αντιναυτεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, επί 30 χρόνια είναι επίτακτοι στα υδρογραφικά πλοία του Πολεμικού Ναυτικού «Ναυτίλος» και «Πυθέας».

Η προκλητική ενέργεια του Α. Νταλακογιώργου εντάσσεται στα πλαίσια της επιχείρησης να ανακοπεί η αγωνιστική δράση του ΑΣΝ, αλλά και η αυξανόμενη συσπείρωση των ναυτών στις γραμμές του. Επιπλέον, η διαγραφή του Δ. Πανάγου έρχεται να κάνει χειροπιαστή την ανάγκη οι ναύτες να πετάξουν από το σβέρκο τους τους υποταγμένους «τύπου» Νταλακογιώργου. Είναι, άλλωστε, χαρακτηριστικό ότι ο Α. Νταλακογιώργος την ίδια ώρα που επιδίδεται στη διαγραφή των αγωνιστών συνδικαλιστών, κάνει πλάτες στους εφοπλιστές για να πετάνε μαζικά τους ναύτες έξω από τα καράβια, με αποτέλεσμα ακόμα και αυτά τα αναξιόπιστα στοιχεία του Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας να δείχνουν ότι μόνο το Μάρτη του 2004 βρέθηκαν στις λίστες της ανεργίας 542 ναύτες, ενώ τον αντίστοιχο περσινό μήνα στις ίδιες λίστες ήταν 431.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ