Παρασκευή 30 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΟΥΒΑΣ
Υπεράσπιση της επανάστασης με οποιοδήποτε τίμημα

Μήνυμα αλληλεγγύης προς το ΠΑΜΕ

Αξιοπρεπή και πειστική απάντηση στις ηγεμονικές επιβουλές του ιμπεριαλισμού θα δώσουν πάνω από ένα εκατομμύριο εργαζόμενοι της Κούβας, στη μεγάλη Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στην Αβάνα. Αυτό υπογραμμίζει σε μήνυμά της προς το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) η Κεντρική Ενωση Εργαζόμενων Κούβας, η οποία φέτος -όπως σημειώνει- γιορτάζει δυο σημαδιακά γεγονότα: την 45η επέτειο από το θρίαμβο της Επανάστασης και τα 65 χρόνια από την ίδρυσή της.

Στο μήνυμά της προς το ΠΑΜΕ η συνδικαλιστική οργάνωση των Κουβανών εργαζομένων αναφέρει:

«Υπάρχουν πολλοί λόγοι που γιορτάζουμε αυτά τα δύο γεγονότα, τα οποία αποτέλεσαν την έκβαση της ενωμένης προσπάθειας των Κουβανών εργαζόμενων, που παρά τις προσπάθειες καταστολής και τα εγκλήματα που έγιναν εις βάρος τους, έχουν μάθει πώς να συνεχίζουν το γιγαντιαίο έργο της Επανάστασης προς όφελος της μεγάλης πλειοψηφίας του κουβανικού λαού, χάρη στη δημιουργική εργασία τους.

Είναι ιδιαίτερα προσβλητικό το γεγονός ότι ακριβώς κατά τη διάρκεια ενός τέτοιου εορτασμού, η αποκαλούμενη "Επιτροπή βοήθειας για μια ελεύθερη Κούβα" που δημιουργήθηκε από τις ΗΠΑ και τον Πρόεδρο George W. Bush, θα παρουσιάζει στο Λευκό Οίκο συστάσεις και οδηγίες που συνδέονται με "την επιτάχυνση της διαδικασίας δημοκρατικής μετάβασης στην Κούβα".

Οι Κουβανοί εργαζόμενοι, οι πρωταγωνιστές και δικαιούχοι των κοινωνικών μετασχηματισμών, που εγγυήθηκαν τις κατακτήσεις εκείνων των δικαιωμάτων για τα οποία έχουμε αγωνιστεί για τόσο πολύ καιρό, γνωρίζουν πότε ήρθε πραγματικά η Δημοκρατία στην Κούβα. Και μιλάμε για τον τύπο της Δημοκρατίας που ελεύθερα βιώνουμε, από το Γενάρη του 1959 και που θα υπερασπίσουμε, με οποιοδήποτε τίμημα χρειαστεί, ενάντια σε εκείνους που θέλουν να μας οδηγήσουν πίσω, σε εκείνο το προσβλητικό παρελθόν της δυστυχίας και του πόνου.

Για όλους αυτούς τους λόγους, απευθυνόμαστε σε όλους τους συνδικαλιστές και τους εργαζομένους του κόσμου, για να ενώσουμε τις φωνές τους μαζί με το ένα εκατομμύριο Κουβανούς, που θα κάνουν σίγουρα τους δρόμους και τις πλατείες μας να τρέμουν εκείνη την ημέρα της Πρωτομαγιάς. Δίνοντας μια αξιοπρεπή και πειστική απάντηση από τους Κουβανούς εργαζόμενους κατά τη διάρκεια του εορτασμού, ενάντια στις ηγεμονικές ιμπεριαλιστικές προσπάθειες».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ